Ana içeriğe atla

Lahana sarması tarifi

Özellikle içi acılı hazırlanırsa yemeye doyamayacağınız bir lezzetle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet orta boy beyaz lahana
1,5 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber,
Kuru nane
1 çay bardağı sıvı yağı
Yapılışı:
Soğanı ince ince küp şeklinde doğrayın. Maydanozu ince ince doğrayın. Tencereye sıvı yağı, soğanı koyun ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. İçine salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra pirinci, maydanozu, karabiberi, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edin ve kavurun. Bir çay bardağı su ilave edin ve pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın.
Beyaz lahanayı haşlamak için beyaz lahananın yapraklarını ayırın.Tencereye su koyun ve kaynatıp, içine tuz ekleyin.Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içine atın. Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayırın ve hazırladığınız pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyun ve sarın.
Sardığınız lahanaları tencereye dizin. Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, bir kaşık salçayı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyup karıştırın. Hazırladığınız salçalı karışımı beyaz lahana sarması üzerinde gezdirin.
Tencereye yeteri kadar sıcak su ilave edin ve önce yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirin.
haber7

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1