Ana içeriğe atla

Kırmızı kadife kek tarifi

Kek Malzemeleri

1.5 Su Bardağı Şeker
2 Yumurta
2 Yemek Kaşığı Vişne Reçelinin Suyu (Ev Yapımı)
Yarım Su Bardağı Kaynamış Kırmızı Pancarın Suyu
125 Gr Yumuşak Tereyağı
1 Su Bardağı Ayran
2.5 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu

Krema Malzemeleri

3 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Tereyağı


Hazırlanışı

Kek İçin :
Öncelikle kekimizin rengini vermesi için 1 baş pancarı çatalla kolay ezilene kadar kaynatıyoruz ve blendır ile püre haline getirip süzgeçten suyunu süzüp alıyoruz bir kenarda bekletiyoruz.
Kek için tereyağ ile şekeri mikser ile karıştırıp yedirin, üzerine yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin ve köpürtün. Diğer bir kapta ise vişne reçeli suyu ve pancar püresi suyunu iyice karıştırın ve asıl kabımıza onlarıda ekleyin karıştırmaya devam edin. Şimdi ise mikserinizin hızını düşük seviyeye getirerek, az un az ayran ekleyerek 4 ayrı seferde karışıma katınız ve karıştırmaya devam ediniz. (Kadife görünümünü vermek için bu işlemi dikkatli uygulayınız) Son olarak vanilya ve kabartama tozunu ekleyip kek için hazırlama aşamasını tamamlıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırına kek kalıbına boşaltığımız kek içeriğimizi 20-25 dk pişirme süresince fırına veriyoruz.

Krema İçin:

Orta ateşte tencere içinde un ve sütü iyice karıştırıp , topaklanmayı önleyerek karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına ordanda yarımsaat boyunca durmak üzere buz dolabına alıyoruz, tekrar dışarı çıkarıp sıvı tereyağı,şeker ve vanilya eklediğimiz karışımı mikser ile yüksek hızda kabarana kadar çırpıyoruz.
Ve son olarak pişen kekimizin üstüne veya istiyorsanız keki enine dilimlere ayırarak arasına sürüp servise sunuyoruz.
kektarifleri.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a