Ana içeriğe atla

Kolay Panna Cotta


Panna cottayı yıllar önce ramazanda yapmıştım. İftara görümcelerimi almış iftardan sonra serin ve hafif bir tatlı olarak ikram etmiştim. O gün bu gündür ablam ve eniştem bu tatlıyı anarlar. O zaman yapımında sütü kestirip daha değişik yapmıştım. Eğer o tarifimi de incelemek isterseniz buradan bakabilirsiniz.
Bu kez panna cottayı Ayşeciğimin tarifiyle misafirlerimize sunduk. Gerçeğinden biraz farklı fakat bu lezzet de çok beğenildi. Beğenildi ki Ayşe abla tarifini sordu ve bloğa ekle de oradan alırım dedi. Bu yüzden sıcağı sıcağına denediğim tarifi veriyorum. Tarifi aldığım arkadaşım Sevgili Bir Kase Lezzete  de yine ve yeniden teşekkürler.

Malzemeler;

  • 6 su bardağı süt
  • 1 subardağından biraz fazla şeker
  • yarım paket margarin yada 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 subardağı un
  • 2 kaşık mısır nişastası
  • 1paket vanilin
  • 1 paket krema
  • hazır çikolatalı sos, süt (yada meyveli sos 1 su bardağı su)

Yapılışı;
  1. Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz, yakmadan hafif sararana kadar ısıtıyoruz. Sütü ekliyoruz tencereye.
  2. Ayrı bir kapta nişastayı su ile açıyoruz. Tencereden aldığımız süt ile de unu açıyoruz hepsini tencereye ekliyoruz. Şekeri de ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya alıyoruz.
  3. Göz göz olunca kremayı ilave edip biraz daha pişiriyoruz. Su ile ıslattığımız kaselere yada benim gibi silikon muffin kalıplarına alıp soğumaya alıyoruz. 
  4. Üzeri için hazır çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre pişiriyoruz.( isterseniz hazır soslardan yada benim daha sonra yaptığım gibi meyveli soslardan da hazırlayabilirsiniz) Kaplarımızı ters çevirip servis tabağına alıyoruz. Üzerine hazırladığımız çikolatalı yada meyveli sos ilavesi ile servis yapıyoruz. İsterseniz minik doğranmış meyveler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a