Ana içeriğe atla

Kartopu Tatlısı




Merhabalar Sevgili Dostlar
Yine yeniden yazmaya başladım çok şükür. Güzel tariflerim paylaşılmaya değer bulduklarımla yeniden sizlerleyim.
Kartopu tatlısını yapmak çok çok basit hatta nerdeyse bebek işi bile diyebileceğim kadar basit.
Fırınla ocakla uğraşmak istemediğiniz zamanlarda, misafirinize hazırlayacağınız ikramlıkların yanında çeşit olsun diye, yada çocukların doğum günlerine hazırlanabilecek bir tarif bu.
Ben pudra şekeri kullandım siz isterseniz normal şeker ile kremayı çırpıp eriterek de aynı şekilde yapabilirsiniz.
Tek püf noktası elinizle yuvarlayacak hale getirmek. Bunun için yuvarlaklarım pek düzgün olmadı derseniz şeklini verdikten sonra dolaba kaldırınca bir süre dolapta tutup tekrar düzgün şekil alması için elden geçirebilirsiniz.
Hatta çocuklarınızla mutfağa girmek istediğinizde onları da olaya dahil ederek güzel bir etkinlik günü geçirmeniz de muhtemel.
Ben pudra şekerini 1 su bardağı kullanmıştım, tadı bana bayağı tatlı geldi, bu yüzden bir parmak eksik veriyorum, tabi bunda şekerin tadı da önemli. İster toz şeker ister pudra şekeri olarak marketten aldığımız değişik markaların tadının da daha keskin yada daha az keskin olduğunu deneyimlerinden gördüğüm için şeker konusunun ucunu da biraz açık bıraktım.
Daha önceden yaptığım irmikli toplar yada irmik topları da sırası gelmişken burada linkini paylaşayım, onlar da şekil itibariyle benzese de tadı ve yapılışı çook farklı.
Kalın Sağlıcakla...


Kartopu tatlısı için malzemeler;

  • 200 ml. (Bir kutu) sıvı krema
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri 
  • aldığı kadar hindistancevizi
  • süslemek için çikolata sosu, boncuklar, bonibon yada değişik şekerlemeler olabilir

Yapılışı;
  1. Kremayı genişçe bir kaba alın. İçine pudra şekerini ekleyin karıştırın. 
  2. Azar azar hindistancevizi eklemeye başlayın sürekli yoğurur gibi karıştırın elinizle şekil alacak kıvama gelince yuvarlaklar yapın servis tabağına alın.
  3. Üzerini ister çikolata sosu isterseniz benim gibi şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...