Ana içeriğe atla

Kartopu Tatlısı




Merhabalar Sevgili Dostlar
Yine yeniden yazmaya başladım çok şükür. Güzel tariflerim paylaşılmaya değer bulduklarımla yeniden sizlerleyim.
Kartopu tatlısını yapmak çok çok basit hatta nerdeyse bebek işi bile diyebileceğim kadar basit.
Fırınla ocakla uğraşmak istemediğiniz zamanlarda, misafirinize hazırlayacağınız ikramlıkların yanında çeşit olsun diye, yada çocukların doğum günlerine hazırlanabilecek bir tarif bu.
Ben pudra şekeri kullandım siz isterseniz normal şeker ile kremayı çırpıp eriterek de aynı şekilde yapabilirsiniz.
Tek püf noktası elinizle yuvarlayacak hale getirmek. Bunun için yuvarlaklarım pek düzgün olmadı derseniz şeklini verdikten sonra dolaba kaldırınca bir süre dolapta tutup tekrar düzgün şekil alması için elden geçirebilirsiniz.
Hatta çocuklarınızla mutfağa girmek istediğinizde onları da olaya dahil ederek güzel bir etkinlik günü geçirmeniz de muhtemel.
Ben pudra şekerini 1 su bardağı kullanmıştım, tadı bana bayağı tatlı geldi, bu yüzden bir parmak eksik veriyorum, tabi bunda şekerin tadı da önemli. İster toz şeker ister pudra şekeri olarak marketten aldığımız değişik markaların tadının da daha keskin yada daha az keskin olduğunu deneyimlerinden gördüğüm için şeker konusunun ucunu da biraz açık bıraktım.
Daha önceden yaptığım irmikli toplar yada irmik topları da sırası gelmişken burada linkini paylaşayım, onlar da şekil itibariyle benzese de tadı ve yapılışı çook farklı.
Kalın Sağlıcakla...


Kartopu tatlısı için malzemeler;

  • 200 ml. (Bir kutu) sıvı krema
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri 
  • aldığı kadar hindistancevizi
  • süslemek için çikolata sosu, boncuklar, bonibon yada değişik şekerlemeler olabilir

Yapılışı;
  1. Kremayı genişçe bir kaba alın. İçine pudra şekerini ekleyin karıştırın. 
  2. Azar azar hindistancevizi eklemeye başlayın sürekli yoğurur gibi karıştırın elinizle şekil alacak kıvama gelince yuvarlaklar yapın servis tabağına alın.
  3. Üzerini ister çikolata sosu isterseniz benim gibi şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a