Ana içeriğe atla

Ekşi tatlı soslu tavuk köftesi tarifi

Ekşi soslu tavuk köftesi hiç yedinizmi işte ekşi tatlı soslu tavuk köftesi tarifi.....
Malzemeler

Köfte için

50 gr. tavuk göğsü eti
1 yumurta
1 soğan
2 yemek kaşığı ekmek kırığı veya galeta unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz karabiber kimyon
kızartmak için zeytinyağı

Ekşi tatlı sos

1 Bardak su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı bal
yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tavuk göğüs etini mutfak robutunda çekip kıyma haline getirin.  Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta ve diğer tüm köfte malzemelerini derin bir kaba alıp iyice yoğurun hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Köfteleri kızgın yağda kızartıp bir süzgece alın sos için suyu bir sos tenceresine alın içine diğer tüm sos malzemelerini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ocağa alıp orta ateşte sürekli çırparak koyulaşana kadar pişirin. Köfteleri servis tabağına alıp üzerine sosları gezdirin susam pul biber ve kıyılmış maydanozla süslebilirsiniz.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...