Ana içeriğe atla

Ekşi tatlı soslu tavuk köftesi tarifi

Ekşi soslu tavuk köftesi hiç yedinizmi işte ekşi tatlı soslu tavuk köftesi tarifi.....
Malzemeler

Köfte için

50 gr. tavuk göğsü eti
1 yumurta
1 soğan
2 yemek kaşığı ekmek kırığı veya galeta unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz karabiber kimyon
kızartmak için zeytinyağı

Ekşi tatlı sos

1 Bardak su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı bal
yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tavuk göğüs etini mutfak robutunda çekip kıyma haline getirin.  Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta ve diğer tüm köfte malzemelerini derin bir kaba alıp iyice yoğurun hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Köfteleri kızgın yağda kızartıp bir süzgece alın sos için suyu bir sos tenceresine alın içine diğer tüm sos malzemelerini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ocağa alıp orta ateşte sürekli çırparak koyulaşana kadar pişirin. Köfteleri servis tabağına alıp üzerine sosları gezdirin susam pul biber ve kıyılmış maydanozla süslebilirsiniz.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1