Ana içeriğe atla

Diyet için terbiyeli sebze çorbası tarifi

Az kalorisiyle formunuzu korumanıza yardımcı olacak sebze çorbası...


Malzemeler:
-1 adet kuru soğan
-3 diş sarımsak
-1 adet havuç
-1 adet pırasa
-1 adet brokoli sapı
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı sıcak su
-1 litre sıcak su
-1 yemek kaşığı maydanoz
-Kimyon, karabiber, pulbiber, nane

Terbiyesi için malzemeler:
-1 yemek kaşığı yulaf kepeği veya tam buğday unu
-1 adet yumurta
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 su bardağı oda sıcaklığında su
Yapılışı:
Bu tarifte tuz vücutta su tutulmasına sebep olduğundan kullanmıyoruz. Onun yerine baharatlarla tatlandırmaya çalışıyoruz. Tüm sebzeleri eşit büyüklükte, örneğin küp şeklinde doğrayın.
Çorba tenceresine zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu koyun. Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Birkaç dakika sonra havuçları ekleyip kavurmaya devam edin ve brokoli saplarını ekleyip karıştırın. Birkaç dakika sonra pırasaları ekleyin ve karıştırıp 5 dakika, orta dereceli ateşte kavurun.

Bir litre sıcak suyu tencereye ekleyip karıştırın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlamaya devam edin. Bu sırada terbiyesini hazırlamak için, malzemeleri bir kasede iyice karıştırın.
Tencereden bir kepçe çorba suyu alıp yavaş yavaş kasedeki terbiyeye ekleyin. Sonra yoğurtlu terbiyeyi yine azar azar çorba tenceresine ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Bu sırada maydanozları ekleyin. Orta dereceli ateşte çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra baharatlarını ekleyip karıştırın ve kısık ateşte bir taşım daha kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1