Ana içeriğe atla

Çöş börek tarifi (K.Maraş)

Kahramanmaraşımıza ait bir börek türü çöş börek çöş börek lezzetli nasıl yapılır çöş börek tarifi.....

3 su bardağı un 
1 yumurta 
Su 
Tuz 
İçi için: 
250 gram orta yağlı kıyma 
1 adet kuru soğan 
Karabiber 
Kırmızıbiber 
Tuz 
5-6 dal maydanoz 
Üzeri için: 
2 kilogram keçi yoğurdu 
2 yemek kaşığı tereyağı 
Nane 
Kırmızı pul biber 
2-3 diş sarımsak 
yapılışı

Un, yumurta, tuz, su ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur hazırlanır. Kıyma ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz ve az miktar tuzla karıştırılarak mantı içi hazırlanır. Hamur 2-3 mm inceliğinde açılarak 3 cm kareler şeklinde kesilir. İç malzemeleri konularak üçgen bohça şeklinde katlanır. Hazırlanan mantılar kaynayan tuzlu suya atılır, piştikten sonra sudan alınarak süzülür. Bir tepsiye alınır. Servisten önce sarımsak yoğurt ilave edilir ve üzerine yağda kızartılmış kuru nane ve kırmızı pul biber sosu gezdirilerek servise sunulur.

Kahramanmaraş yemek tarifleri

lezzetler.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...