Ana içeriğe atla

Tahinli Cevizli Kurabiye


Merhabalar sevgili dostlar
Yine kurabiye ile devam edelim.
 Ben bu kurabiyeleri yapalı çok oldu. Tarifi sevgili arkadaşım Reyhan Kokulu Mutfgağım dan aldım. Kendisine teşekkür ediyorum.
Siz de evde kalan tahinlerinizi değerlendirmek isterseniz bu kurabiyeleri de seveceksiniz diye umuyorum.
 Tarifte kabartma tozu yok, eğer kabartma tozu eklerseniz kurabiyelerin şekli bozuk oluyormuş bilginize.

Malzemeler;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilin
  • un (yaklaşık 6 su bardağı)
İç Malzemeleri;
  • tahin
  • ceviz
  • şeker
Üzeri için;
  • yumurta sarısı 
  • susam

Yapılışı;
  1. Hamur malzemeleri bir kaba alınır. Un kontrollü ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp enine uzunlamasına açılır. Açtığımız hamura yukarıdan aşağıya kaşıkla tahin dökülür. Tahinin üzerine ceviz ve şeker serpilir.
  3. Hamur iki uzun kenarından birleştirilerek kapatılır.(kapalı pide gibi). 
  4. Enine iki parmaktan daha ince kesilir ve tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 165 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişilir. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...