Ana içeriğe atla

Mini Köstebek Pasta


 Mini köstebek pastaları çoğu zaman krema hazırlamak yerine kremşantiyle yapmış biriyim. Bu şekilde de çocuklar ve misafirlerim beğenerek tüketirlerdi. Bu kez kremasını kendim hazırladım. Böylesi de çok güzel oldu. Şekil vermekten korkmayın, üzerine kek kırıntıları ile buladıktan sonra kekinizi elinizde yuvarlayarak düzgün şekiller verebilirsiniz. Son bir söz lütfen altta yazılan küçük notları da okuyun eminim işinize yarayan püf noktaları bulacaksınız Kalın Sağlıcakla...
  Malzemeler;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin 
  • aldığı kadar un
Kreması;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası(dolu dolu)
  • 1 yumurta sarısı (eklemeyebilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • vanilin
Arası için;
  • 1 yada 1,5 kadar muz (yuvarlak dilimlenmiş olacak ince bir şekilde)
  • Her bir keki ıslatmak için bir tatlı kaşığı kadar süt
Yapılışı;
  1. Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Kar gibi olacak. Süt sıvıyağ, kakao, vanilin ekliyoruz. Bir su bardağı un ile birlikte kabartma tozunu da ekliyoruz. Kıvamı birazcık koyu olacak. Gerekirse un yada kakao ilavesi yapabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye her yerine eşit olacak şekilde kek hamurunu yayıyoruz. 170 dereceli fırında kek pişinceye kadar tutuyoruz.
  2. Kek ılınınca su bardağı ile yuvarlaklarlak kesiyoruz. Bu yuvarlakları ayrı bir tepsiye alıp, geri kalan parçaları robotta iyice çekiyoruz.
  3. Kremayı hazırlamaya başlayabiliriz.
  4. Krema için süt ve şekeri tencereye alıyoruz. Yumurta sarısını çırpıp nişastayı ezip, un da ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Sonra ocağa alıp kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Ocaktan indirince içine tereyağ ve vanilin ekliyoruz. iyice çırpıp (blendırla) ılımaya bırakıyoruz.
  5. Yuvarlak kestiğimiz keklerin üzerini bir tatlı kaşığı kadar sütle ıslatıyoruz. Birazcık hazırladığımız kremadan koyuyoruz. Kremanın üzerine bir dilim muz koyup biraz daha kremadan koyuyoruz. Robotta çektiğimiz keki bir tabağa alıp elimizdeki köstebek pastayı bu kekle her yerini kaplayacak şekilde kapatıyoruz. 
  6. Bütün yuvarlak kekler için aynı işlemi yapıyoruz. Buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendiriyoruz. Servisten önce üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun.
Küçük notlar;
  • Kek hazırlamak yerine hazır pastabandan da yapabilirsiniz. Unutmayın hazırladığınız keki geniş bir tepsiye alın altı çok kalın olmasın. Keki ince yapmak güzel sonuç verir, isterseniz kabartma tozunu da yarıya indirerek kakaolu bir kek hazırlayabilirsiniz.
  • İçine kattığınız kakaonun miktarı köstebek pastanızın renginin daha koyu yada daha açık olmasını sağlayacaktır.
  • Krema hazırlamak yerine krenşantiyi sütten biraz kısarak çırpabilir içine damla çikolata muz ekleyerek de bu pastayı kolayca yapabilirsiniz. Şahsen uzun yıllar böyle kolaycılığa kaçmış biriyim öyle de çok güzel oluyor.
  • Diyelim ki kremanız koyu oldu kekin üzerine koymakta zorlanıyorsunuz, o zaman kremaya biraz çiğ krema yada süt ekleyip tekrar blendırda çırpabilirsiniz. Bu şekilde kolayca üzerine şekil verebilirsiniz. Kalın sağlıcakla...


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...