Ana içeriğe atla

Mini Köstebek Pasta


 Mini köstebek pastaları çoğu zaman krema hazırlamak yerine kremşantiyle yapmış biriyim. Bu şekilde de çocuklar ve misafirlerim beğenerek tüketirlerdi. Bu kez kremasını kendim hazırladım. Böylesi de çok güzel oldu. Şekil vermekten korkmayın, üzerine kek kırıntıları ile buladıktan sonra kekinizi elinizde yuvarlayarak düzgün şekiller verebilirsiniz. Son bir söz lütfen altta yazılan küçük notları da okuyun eminim işinize yarayan püf noktaları bulacaksınız Kalın Sağlıcakla...
  Malzemeler;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin 
  • aldığı kadar un
Kreması;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası(dolu dolu)
  • 1 yumurta sarısı (eklemeyebilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • vanilin
Arası için;
  • 1 yada 1,5 kadar muz (yuvarlak dilimlenmiş olacak ince bir şekilde)
  • Her bir keki ıslatmak için bir tatlı kaşığı kadar süt
Yapılışı;
  1. Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Kar gibi olacak. Süt sıvıyağ, kakao, vanilin ekliyoruz. Bir su bardağı un ile birlikte kabartma tozunu da ekliyoruz. Kıvamı birazcık koyu olacak. Gerekirse un yada kakao ilavesi yapabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye her yerine eşit olacak şekilde kek hamurunu yayıyoruz. 170 dereceli fırında kek pişinceye kadar tutuyoruz.
  2. Kek ılınınca su bardağı ile yuvarlaklarlak kesiyoruz. Bu yuvarlakları ayrı bir tepsiye alıp, geri kalan parçaları robotta iyice çekiyoruz.
  3. Kremayı hazırlamaya başlayabiliriz.
  4. Krema için süt ve şekeri tencereye alıyoruz. Yumurta sarısını çırpıp nişastayı ezip, un da ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Sonra ocağa alıp kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Ocaktan indirince içine tereyağ ve vanilin ekliyoruz. iyice çırpıp (blendırla) ılımaya bırakıyoruz.
  5. Yuvarlak kestiğimiz keklerin üzerini bir tatlı kaşığı kadar sütle ıslatıyoruz. Birazcık hazırladığımız kremadan koyuyoruz. Kremanın üzerine bir dilim muz koyup biraz daha kremadan koyuyoruz. Robotta çektiğimiz keki bir tabağa alıp elimizdeki köstebek pastayı bu kekle her yerini kaplayacak şekilde kapatıyoruz. 
  6. Bütün yuvarlak kekler için aynı işlemi yapıyoruz. Buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendiriyoruz. Servisten önce üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun.
Küçük notlar;
  • Kek hazırlamak yerine hazır pastabandan da yapabilirsiniz. Unutmayın hazırladığınız keki geniş bir tepsiye alın altı çok kalın olmasın. Keki ince yapmak güzel sonuç verir, isterseniz kabartma tozunu da yarıya indirerek kakaolu bir kek hazırlayabilirsiniz.
  • İçine kattığınız kakaonun miktarı köstebek pastanızın renginin daha koyu yada daha açık olmasını sağlayacaktır.
  • Krema hazırlamak yerine krenşantiyi sütten biraz kısarak çırpabilir içine damla çikolata muz ekleyerek de bu pastayı kolayca yapabilirsiniz. Şahsen uzun yıllar böyle kolaycılığa kaçmış biriyim öyle de çok güzel oluyor.
  • Diyelim ki kremanız koyu oldu kekin üzerine koymakta zorlanıyorsunuz, o zaman kremaya biraz çiğ krema yada süt ekleyip tekrar blendırda çırpabilirsiniz. Bu şekilde kolayca üzerine şekil verebilirsiniz. Kalın sağlıcakla...


Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a