Ana içeriğe atla

Mini Köstebek Pasta


 Mini köstebek pastaları çoğu zaman krema hazırlamak yerine kremşantiyle yapmış biriyim. Bu şekilde de çocuklar ve misafirlerim beğenerek tüketirlerdi. Bu kez kremasını kendim hazırladım. Böylesi de çok güzel oldu. Şekil vermekten korkmayın, üzerine kek kırıntıları ile buladıktan sonra kekinizi elinizde yuvarlayarak düzgün şekiller verebilirsiniz. Son bir söz lütfen altta yazılan küçük notları da okuyun eminim işinize yarayan püf noktaları bulacaksınız Kalın Sağlıcakla...
  Malzemeler;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin 
  • aldığı kadar un
Kreması;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası(dolu dolu)
  • 1 yumurta sarısı (eklemeyebilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • vanilin
Arası için;
  • 1 yada 1,5 kadar muz (yuvarlak dilimlenmiş olacak ince bir şekilde)
  • Her bir keki ıslatmak için bir tatlı kaşığı kadar süt
Yapılışı;
  1. Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Kar gibi olacak. Süt sıvıyağ, kakao, vanilin ekliyoruz. Bir su bardağı un ile birlikte kabartma tozunu da ekliyoruz. Kıvamı birazcık koyu olacak. Gerekirse un yada kakao ilavesi yapabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye her yerine eşit olacak şekilde kek hamurunu yayıyoruz. 170 dereceli fırında kek pişinceye kadar tutuyoruz.
  2. Kek ılınınca su bardağı ile yuvarlaklarlak kesiyoruz. Bu yuvarlakları ayrı bir tepsiye alıp, geri kalan parçaları robotta iyice çekiyoruz.
  3. Kremayı hazırlamaya başlayabiliriz.
  4. Krema için süt ve şekeri tencereye alıyoruz. Yumurta sarısını çırpıp nişastayı ezip, un da ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Sonra ocağa alıp kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Ocaktan indirince içine tereyağ ve vanilin ekliyoruz. iyice çırpıp (blendırla) ılımaya bırakıyoruz.
  5. Yuvarlak kestiğimiz keklerin üzerini bir tatlı kaşığı kadar sütle ıslatıyoruz. Birazcık hazırladığımız kremadan koyuyoruz. Kremanın üzerine bir dilim muz koyup biraz daha kremadan koyuyoruz. Robotta çektiğimiz keki bir tabağa alıp elimizdeki köstebek pastayı bu kekle her yerini kaplayacak şekilde kapatıyoruz. 
  6. Bütün yuvarlak kekler için aynı işlemi yapıyoruz. Buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendiriyoruz. Servisten önce üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun.
Küçük notlar;
  • Kek hazırlamak yerine hazır pastabandan da yapabilirsiniz. Unutmayın hazırladığınız keki geniş bir tepsiye alın altı çok kalın olmasın. Keki ince yapmak güzel sonuç verir, isterseniz kabartma tozunu da yarıya indirerek kakaolu bir kek hazırlayabilirsiniz.
  • İçine kattığınız kakaonun miktarı köstebek pastanızın renginin daha koyu yada daha açık olmasını sağlayacaktır.
  • Krema hazırlamak yerine krenşantiyi sütten biraz kısarak çırpabilir içine damla çikolata muz ekleyerek de bu pastayı kolayca yapabilirsiniz. Şahsen uzun yıllar böyle kolaycılığa kaçmış biriyim öyle de çok güzel oluyor.
  • Diyelim ki kremanız koyu oldu kekin üzerine koymakta zorlanıyorsunuz, o zaman kremaya biraz çiğ krema yada süt ekleyip tekrar blendırda çırpabilirsiniz. Bu şekilde kolayca üzerine şekil verebilirsiniz. Kalın sağlıcakla...


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1