Ana içeriğe atla

Baykuş Kurabiye



Baykuş kurabiyeleri yaparken, daha önce yaptığım kuru üzümlü kurabiye hamurunu kullandım.
Kızımla birlikte yaptık bu kurabiyeleri. Onunla yapmak, bana kolaylık sağladı ama Bengisu'ya birazcık zor geldi. Anne ne kadar çok işi varmış bu kurabiyelerin demekten de kendini alamadı.

Malzemeler;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • vanilin
  • 1 yumurta (beyazının bir kısmını gözleri ve gagasını yapıştırmakta kullandım)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
  • aldığı kadar un
Süslemesi için:;
  • 1 küçük kase çiğ badem
  • 1 fincan damla çikolata

Yapılışı;
  1. Tereyağ ve pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. İçine yumurta, fındık ezmesi, nişasta, vanilin ve kabartma tozunu ekliyoruz. Azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamuru iki bezeye ayırıp, birini açıyoruz. İnce olsun ki kurabiyeler gevrek olacak.
  3. Hamurdan su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Bu yuvarlakların üzerine minik yuvarlaklar kesip yumurta akına batırıp göz kısmını yapmak için yapıştırıyoruz. (Ben bu küçük minikleri yaparken sıkma torbasınının duyunu kullandım, siz hamuru elinizle yuvarlayıp bıcakla da kesebilirsiniz. Dikkat edilecek nokta bu gözler kabartma tozunun da etkisiyle kabaracağı için gözleri pörtlek olmasın diye ince kesmeniz ve yapıştırırken biraz bastırmanız)
  4. Yapıştırdığımız gözlerin üzerine damla çikolatadan birer tane koyuyoruz yine yumurta akına batırıp.
  5. İki gözün ortasına yine yumurta akına batırıp çiğ bademi dikine koyarak gagasını yapıyoruz.
  6. En sonunda çatalla alt kısmına bir kez batırıp ayaklarını ve bir kapakla kenarlarından yarım çizgi atarak kanatlarını yapıyoruz.
  7. 160 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1