Ana içeriğe atla

Baykuş Kurabiye



Baykuş kurabiyeleri yaparken, daha önce yaptığım kuru üzümlü kurabiye hamurunu kullandım.
Kızımla birlikte yaptık bu kurabiyeleri. Onunla yapmak, bana kolaylık sağladı ama Bengisu'ya birazcık zor geldi. Anne ne kadar çok işi varmış bu kurabiyelerin demekten de kendini alamadı.

Malzemeler;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • vanilin
  • 1 yumurta (beyazının bir kısmını gözleri ve gagasını yapıştırmakta kullandım)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
  • aldığı kadar un
Süslemesi için:;
  • 1 küçük kase çiğ badem
  • 1 fincan damla çikolata

Yapılışı;
  1. Tereyağ ve pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. İçine yumurta, fındık ezmesi, nişasta, vanilin ve kabartma tozunu ekliyoruz. Azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamuru iki bezeye ayırıp, birini açıyoruz. İnce olsun ki kurabiyeler gevrek olacak.
  3. Hamurdan su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Bu yuvarlakların üzerine minik yuvarlaklar kesip yumurta akına batırıp göz kısmını yapmak için yapıştırıyoruz. (Ben bu küçük minikleri yaparken sıkma torbasınının duyunu kullandım, siz hamuru elinizle yuvarlayıp bıcakla da kesebilirsiniz. Dikkat edilecek nokta bu gözler kabartma tozunun da etkisiyle kabaracağı için gözleri pörtlek olmasın diye ince kesmeniz ve yapıştırırken biraz bastırmanız)
  4. Yapıştırdığımız gözlerin üzerine damla çikolatadan birer tane koyuyoruz yine yumurta akına batırıp.
  5. İki gözün ortasına yine yumurta akına batırıp çiğ bademi dikine koyarak gagasını yapıyoruz.
  6. En sonunda çatalla alt kısmına bir kez batırıp ayaklarını ve bir kapakla kenarlarından yarım çizgi atarak kanatlarını yapıyoruz.
  7. 160 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a