Ana içeriğe atla

Havuçlu - Cevizli Minik Kekler





     Hayırlı cumalar sevgili dostlar,
Herkesin çok iyi bildiği, tadını da şimdiye kadar beğenmeyene rastlamadığım klasik havuçlu cevizli  kek   ile devam etmek istiyorum. Bazıları keki, yoğurtlu yapar, hatta yoğurt yada   süt  yerine su kullanarak yapanına da rastladım. Her katılan malzeme aslında  kekin daha farklı   bir  dokusu olmasını sağlıyor. Ben sütle yapmayı tercih ediyorum, bu şekilde daha  yumuşak ve benim damak tadıma daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Havuçlu yada mevyeli keklerde havucu çok kullanırsanız, içine daha fazla suyunu salar, hatta  aşırıya kaçarsanız yapış yapış bir kekiniz   olur. Ben bu şekilde  seviyorum bizim evin ahalisi de bu şekilde     seviyor ki benden  arka arkaya iki kez istediler bu keki.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Malzemeler;
Malzemelerdeki çay bardağı büyük boy  çay bardağıdır (lav olandan)
14 kadar kalıbın büyüklüğüne göre minik kek çıkıyor.

  • 2 yumurta
  • 3/4 çay bardağı sıvıyağ              
  • 3/4 çay bardağı  süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 paket  vanilin
  • 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
  • 1/2 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
  • 1,5 su bardağına yakın un
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın (isterseniz koymayabilirsiniz)

Yapılışı;
  1. Bütün kek  yapımlarında  olduğu  gibi öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırparız. Daha sonra süt, sıvıyağ katıp şöyle bir karıştırırız.
  2. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip, sıvılara ekleriz.
  3. Vanilin, tarçın ilave ederek karıştırırız. En son havuç ve ceviz içini ekleriz. 
  4. Kağıt konulmuş yada yağlanmış kek kalıplarına üzerine bir parmak eninde  boşluk kalacak şekilde pay ederiz. 
  5. Önceden  ısıtılmış fırında  170 derecede  üzeri  kızarana    kadar pişiririz. Kürdan   testiyle pişip pişmediğine bakıp afiyetle tüketiriz.                                      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1