Ana içeriğe atla

Havuçlu - Cevizli Minik Kekler





     Hayırlı cumalar sevgili dostlar,
Herkesin çok iyi bildiği, tadını da şimdiye kadar beğenmeyene rastlamadığım klasik havuçlu cevizli  kek   ile devam etmek istiyorum. Bazıları keki, yoğurtlu yapar, hatta yoğurt yada   süt  yerine su kullanarak yapanına da rastladım. Her katılan malzeme aslında  kekin daha farklı   bir  dokusu olmasını sağlıyor. Ben sütle yapmayı tercih ediyorum, bu şekilde daha  yumuşak ve benim damak tadıma daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Havuçlu yada mevyeli keklerde havucu çok kullanırsanız, içine daha fazla suyunu salar, hatta  aşırıya kaçarsanız yapış yapış bir kekiniz   olur. Ben bu şekilde  seviyorum bizim evin ahalisi de bu şekilde     seviyor ki benden  arka arkaya iki kez istediler bu keki.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Malzemeler;
Malzemelerdeki çay bardağı büyük boy  çay bardağıdır (lav olandan)
14 kadar kalıbın büyüklüğüne göre minik kek çıkıyor.

  • 2 yumurta
  • 3/4 çay bardağı sıvıyağ              
  • 3/4 çay bardağı  süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 paket  vanilin
  • 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
  • 1/2 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
  • 1,5 su bardağına yakın un
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın (isterseniz koymayabilirsiniz)

Yapılışı;
  1. Bütün kek  yapımlarında  olduğu  gibi öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırparız. Daha sonra süt, sıvıyağ katıp şöyle bir karıştırırız.
  2. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip, sıvılara ekleriz.
  3. Vanilin, tarçın ilave ederek karıştırırız. En son havuç ve ceviz içini ekleriz. 
  4. Kağıt konulmuş yada yağlanmış kek kalıplarına üzerine bir parmak eninde  boşluk kalacak şekilde pay ederiz. 
  5. Önceden  ısıtılmış fırında  170 derecede  üzeri  kızarana    kadar pişiririz. Kürdan   testiyle pişip pişmediğine bakıp afiyetle tüketiriz.                                      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çerkez tatlısı tarifi

Kurban bayramına özel tatlı tarifi bayramda en kolay tatlı tarifi için çerkez tatlısı tarifi.... Hamur için: 3 su bardağı un 100 gram oda sıcaklığında margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı irmik 20 gram yaş maya 2 adet yumurta 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı tuz Yeteri kadar su Hamurların üzerine sürmek için: 1 adet yumurta sarısı İç malzemesi için: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı hindistancevizi 1 çay bardağı toz antepfıstığı Bir buçuk su bardağı pudraşekeri 7 adet yumurtanın akı Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için: 2 kg tozşeker 1 litre su Yarım limonun suyu Üzerine: Toz antepfıstığı Instructions Öncelikle tüm iç malzemeyi iyice karıştırıp, bir kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için unu tezgahın üzerine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına margarin, yoğurt, irmik, maya, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu ve tuz ekleyin. Un hariç bütün malzemeyi...

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan ...

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sa...