Ana içeriğe atla

Hurmalı Kurabiye


  Hayırlı Cumalar Sevgili Dostlar,
Rabbim ağzımızdan tadı, evimizden misafiri, cebimizden paramızı, hayatımızdan huzuru eksik etmesin inşallah.

Ankara'da yaşanan terör olayından sonra birşeyler yazasım gelmedi. Terör kim tarafından, kime yapılırsa yapılsın biz hep aynı şeyi söyleyeceğiz. Terörün, dini, dili, ırkı, olmaz, hepsinin de karşısındayız. Rabbim ölenlere rahmet versin, yakınlarına da sabırlar versin inşallah.

Bir yerlerden başlamak gerekir öyle değil mi? Hurma ve ceviz dolgulu bu kurabiyeler  yeniden yazmak için iyi bir başlangıç olsun istedim.
Bu tarifi sevgili arkadaşım, Mutfak Dili Samire ciğimden aldım. Gerçekten güzel bir tarif  bu, ayrıca da minik misafirlerim vardı bu kurabiyeleri tadan, onlardan da tam not aldı. Teşekkürler Samire...

Malzemeler;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ 
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • aldığı kadar un
iç harcı;
  • 30 adet çekirdeği çıkarılmış hurma
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın (koymayabilirsiniz)
  • üzeri için pudra şekeri

Yapılışı;
  1. Hurmaları robotta iyice çekiyoruz. Son bir turunda ceviz içini birlikte çekip biraz tarçın ekliyoruz. Robottan çıkarıp elimizle yoğuruyoruz.
  2. Hamuru için, un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp, karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi ile, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz. Önce uzunlamasına yuvarlıyoruz, sonra merdane ile hamuru yayıyoruz. 
  4. Hurmadan bir  parça alıp, elimizle uzunlamasına yuvarlıyoruz. Hamurun ortasına koyup, hurmalı harç ortada kalacak şekilde, hamuru yuvarlıyoruz. Elimizle hamuru biraz da içindeki hurmalı harç ile yuvarlıyoruz ve istediğimiz büyüklükte verev şeklinde kesiyoruz. Tepsiye alıyoruz.
  5. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştiriyoruz. En son kurabiyelerin üzerini çatalla hafifçe bastırıp iz yapıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 170 deredece pişiriyoruz.
  6. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a