Ana içeriğe atla

Kakaolu Yoğurt Tatlısı



  Seviyorum içinde az malzemeler bulundurup, evdeki malzemelerle hazırlanan tarifleri. Böylece herkesin daha kolay deneyip, yapabileceğini düşünüyorum çünkü. İstiyorum ki herkesler yapabilsin istediği yemekleri yada tatlıları vs... Rabbim kimseleri yoklukla imtihan etmesin. Amin.
  Yoğurt tatlısını daha önce yiyenler, yoğurdun bu tatlıya kattığı değişik bir ekşimsiliği de bilirler. Zaten bu da yoğurt tatlısının tadını oluşturur. Ben bu kez kakaolu yaptım. Siz isterseniz kakao eklemeden de o bilindik sapsarı canım yoğurt tatlısını yapabilirsiniz. Ben kek hamurunun bir kısmına kakao ekledim bir kısmına ise eklemedim. Alaca kek görünümünde olsun istedim. Tercih her zamanki gibi size kalmış.

Malzemeler;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 türk kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • vanilin
  • 2-3 kaşık kadar kakao 
şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • birkaç damla limon suyu


Yapılışı;
  1. Bir tencereye su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştır ve bir taşım kaynat. Üzerine limon sık ve birkaç dakika daha kaynat şerbeti ılımaya al.
  2. Yumurtalar, ve şeker çırpılır.
  3. Yoğurt, yağ, vanilin,irmik, un  kat karıştır.
  4. Kabartma tozunu kat kakao ekle yine karıştır. 
  5. Yağlanmış tepside dök önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişir.
  6. Kek ılıyınca, şerbet de ılık oluyor, kekin her yerine değecek şekilde şerbeti yavaş yavaş kepçeyle döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Not; Ben kekin yarısına kakao ekledim bir kısmını ise beyaz bıraktım. Alaca kek kıvamında yapıp öyle fırına sürdüm. Tercih size kalmış.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1