Ana içeriğe atla

Kakaolu Yoğurt Tatlısı



  Seviyorum içinde az malzemeler bulundurup, evdeki malzemelerle hazırlanan tarifleri. Böylece herkesin daha kolay deneyip, yapabileceğini düşünüyorum çünkü. İstiyorum ki herkesler yapabilsin istediği yemekleri yada tatlıları vs... Rabbim kimseleri yoklukla imtihan etmesin. Amin.
  Yoğurt tatlısını daha önce yiyenler, yoğurdun bu tatlıya kattığı değişik bir ekşimsiliği de bilirler. Zaten bu da yoğurt tatlısının tadını oluşturur. Ben bu kez kakaolu yaptım. Siz isterseniz kakao eklemeden de o bilindik sapsarı canım yoğurt tatlısını yapabilirsiniz. Ben kek hamurunun bir kısmına kakao ekledim bir kısmına ise eklemedim. Alaca kek görünümünde olsun istedim. Tercih her zamanki gibi size kalmış.

Malzemeler;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 türk kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • vanilin
  • 2-3 kaşık kadar kakao 
şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • birkaç damla limon suyu


Yapılışı;
  1. Bir tencereye su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştır ve bir taşım kaynat. Üzerine limon sık ve birkaç dakika daha kaynat şerbeti ılımaya al.
  2. Yumurtalar, ve şeker çırpılır.
  3. Yoğurt, yağ, vanilin,irmik, un  kat karıştır.
  4. Kabartma tozunu kat kakao ekle yine karıştır. 
  5. Yağlanmış tepside dök önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişir.
  6. Kek ılıyınca, şerbet de ılık oluyor, kekin her yerine değecek şekilde şerbeti yavaş yavaş kepçeyle döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Not; Ben kekin yarısına kakao ekledim bir kısmını ise beyaz bıraktım. Alaca kek kıvamında yapıp öyle fırına sürdüm. Tercih size kalmış.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a