Ana içeriğe atla

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE TARİFİ


​FIRINDA SEBZELİ KÖFTE MALZEMELERİ:

1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
1 yumurta
400 gr. kıyma
1 soğan
galeta unu
tuz
karabiber


SEBZESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

6 sivri biber
2 domates
3 kabak
2 patlıcan
2 kırmızı biber
tuz
karabiber
zeytinyağı


SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1 çorba kaşığı salça
2 defne yaprağı
su





YAPILIŞI:

Öncelikle kıymayı karıştırma kabına koyuyoruz. Soğanı ve sarımsakları rendeleyip içine atıyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini koyuyoruz. Bu şekilde harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unu koyarak kıvamını ayarlıyoruz.

Köfte harcından parça parça koparıyoruz ve yuvarlak-yassı köfteler hazırlıyoruz. Patlıcanları ve kabakları yuvarlak bir şekilde dilimliyoruz. Yuvarlak bir tepsiye, kenardan başlayarak bir dilim kabak, bir dilim patlıcan bir de köfte koyuyoruz. Bu şekilde tüm malzeme bitene kadar diziyoruz.

Ortaya da elimizde kalan kabaktan koyuyoruz. Üzerine de sebzeleri için zeytinyağı, tuz ve karabiber döküyoruz. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için de, küçük bir tencereye salçayı koyuyoruz. Yarım litre sıcak su koyup karıştırarak kıvamını açıyoruz. Defne yaprağı ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.

Köftelerin pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz. Ortasına doğranmış domatesi, yeşil ve kırmızı biberi ortaya ekliyoruz. Üzerlerine sosu gezdirerek boşaltıyoruz. Üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruz, tekrar fırına koyuyoruz ve 30 dakika sonra fırından çıkarıyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1