Ana içeriğe atla

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE TARİFİ


​FIRINDA SEBZELİ KÖFTE MALZEMELERİ:

1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
1 yumurta
400 gr. kıyma
1 soğan
galeta unu
tuz
karabiber


SEBZESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

6 sivri biber
2 domates
3 kabak
2 patlıcan
2 kırmızı biber
tuz
karabiber
zeytinyağı


SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1 çorba kaşığı salça
2 defne yaprağı
su





YAPILIŞI:

Öncelikle kıymayı karıştırma kabına koyuyoruz. Soğanı ve sarımsakları rendeleyip içine atıyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini koyuyoruz. Bu şekilde harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unu koyarak kıvamını ayarlıyoruz.

Köfte harcından parça parça koparıyoruz ve yuvarlak-yassı köfteler hazırlıyoruz. Patlıcanları ve kabakları yuvarlak bir şekilde dilimliyoruz. Yuvarlak bir tepsiye, kenardan başlayarak bir dilim kabak, bir dilim patlıcan bir de köfte koyuyoruz. Bu şekilde tüm malzeme bitene kadar diziyoruz.

Ortaya da elimizde kalan kabaktan koyuyoruz. Üzerine de sebzeleri için zeytinyağı, tuz ve karabiber döküyoruz. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için de, küçük bir tencereye salçayı koyuyoruz. Yarım litre sıcak su koyup karıştırarak kıvamını açıyoruz. Defne yaprağı ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.

Köftelerin pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz. Ortasına doğranmış domatesi, yeşil ve kırmızı biberi ortaya ekliyoruz. Üzerlerine sosu gezdirerek boşaltıyoruz. Üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruz, tekrar fırına koyuyoruz ve 30 dakika sonra fırından çıkarıyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...