Ana içeriğe atla

Şeftali Kompostosu


  Mutlu, huzurlu bir hafta olması dileğiyle.
 
  Rabbim askerimize, polisimize ve bütün güvenlik güçlerimize yardım etsin inşallah.
   Yeni bir gün geçmiyor ki şehit haberleri alalım. Şehitlik dinimizce çok yüksek bir mertebe tabi ona inancımız tam. Lakin insanın içi acıyor, böyle kalleşçe kendi içimizden çıkıp düşman kesilen insanları gördükçe soğukkanlılık ve iyi niyeti korumak pek de mümkün olmuyor.
   Rabbim geçmişte olduğu gibi, bugün de niyeti vatana ve millete zarar olacak, her türlü planı tersine çevirsin inşallah. Türk milletinin tarih boyu, bir iç mekanızması var olduğuna inanırım ben. Bir çeşit otokontrol sistemi. Tam da tam bitirdik, tam inandırdık, tam oyuna getirdik dedikleri zamanlarda ortaya çıkan ve herşeyi tersine döndüren o güç. Siz ne derseniz deyin, ben dua gücü diyorum.
    Son günlerde, internette bir takım paylaşımlar görüyorum. İşte beyaz sarıklılar, yeşil sarıklılar meselesi. Çanakkale'yi madem ki onlar kurtarmış da, Osmanlının yenildiği diğer savaşlarda nerdelermiş falan.
Ben bütün bunları inanç eksikliği, bilgi yetersizliği olarak algılıyorum. Kaynak olarak da yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'i gösteriyorum.Şehitlerin ölü olmayıp diri olduğu hakikati Al-i İmran suresinde de şöyle beyan buyrulmaktadır: “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler zannetmeyin! Bilakis onlar diridirler; Rab’leri katında rızıklanırlar. Allah’ın fazlından verdiği nimetlerle mutludurlar. Ayrıca, henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiç bir korku ve keder bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar. Onlar, Allah’tan gelen bir nimet ve keremin müjdesi ile sevinirler. Muhakkak ki Allah-u Teâlâ müminlerin ecrini zayi etmez.” (Al-i İmran 169-171)
   Kuran'da yazılan her ayete tam olarak iman ettik, inandık. Amin.




Malzemeler;

  • 1 kg su
  • 5 adet şeftali
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 1/2 limon suyu
  • isteğe göre kuşüzümü, taze badem, kabuk tarçın vb.
Yapılışı;
  1. Suyu tencereye alıp, şeker kullanacaksanız, tarçını ekleyip, kaynamaya alıyoruz. Limonu sıkıp, kaynatırken, şeftaliler hazırlanıyor.
  2. Şeftaliler, kabukları soyulup, küp küp doğranıp, kaynayan şerbete atılıyor.
  3. Şeftaliler hafif yumuşayınca ocağın altı kapatılır sıcakken kuş üzümü atılır. Soğuyunca tüketilir. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1