Ana içeriğe atla

Yelpaze Patates ve Hayırlı Cumalar



   Hayırlı cumalar sevgili dostlar...
 Rabbim şu mübarek cuma günü ve ramazanının yüzü suyu hürmetine, Doğu Türkistan'daki, müslüman kardeşlerimize, Kerkük'teki, türkmen kardeşlerimize, ve müslüman olup da her nerde acı çekiyor, aç kalıyor, öldürülüyor, eziyete uğruyor ise onlara Hızır aleyhisselam hızında yardım et. Mükafatın katlandığı şu günlerde, acıları da katlanan, müslüman olduklarından dolayı, eziyet edilen, işkenceye maruz kalanların da acılarını kat kat azalt ya Rabbim.
Televizyonlarda gördüğümüz görüntülere dayanamıyorum. Uzunca bir süredir, haber izleyemiyorum. Rabbim sen hepsini görüyor biliyorsun, yardım eyle. Amin.

Mutfaktan birşeyler çıkıyor hatta epeyce birikti yayınlanması gereken tarifler. Fakat sorun bende,
tarif ekleyesim yok, ama nereye kadar ne zamana kadar değil mi.
Patates tarifini ise, yazılması kolay diye tercih ettim, itiraf ediyorum.
Şahsen ben tatmadım bu patatesleri, kızlar için yapmıştım. Denemek amaçlı sadece üç adet patates kullandım. Daha yok mu deyip, aranmalarından dolayı da üzüldüm birkaç tane daha yapmadığıma.
Fırında yapılan bir tarif olduğu için, fırında uygun birşeyler yaptığınızda, poşetin içine koyup, tereyağlayıp, baharatlayıp da yemeğin yanına çok kolay şekilde çıkartabileceğiniz bir tarif bu. Kızların deyimiyle de şahane ;)

Malzemeler;

  • 3-4 adet patates (istediğiniz kadar)
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • pulbiber, karabiber, kekik
  • 1 büyük diş sarımsak

Yapılışı;
  1. Patatesleri soyup, üzerini düzeltin(yapmayadabilirsiniz)
  2. Patateslerin üzerine ince ince şeritler kesin, mümkün olduğunca aşağıya inin, fakat komple patatesi kesmeyin.
  3. Bir tavaya, tereyağ ve sıvıyağ koyun. Tereyağ eriyene kadar ocakta tutun, ocaktan alıp, içine, tuz, karabiber,pul biber, ezilmiş sarımsak, ve kekik koyun.
  4. Patateslerin üzerine bu karışımdan fırça yardımıyla sürün, mümkün olduğunda dilimlerin arasına sürün ki hem aroması geçsin, hem de iyice pişsin.
  5. Fırın poşetine alın patatesleri. Ağzını kapatıp, küçük bir delik açın.
  6. Fırın kabına alıp, fırını 200 derecede açın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

LORLU ANNE KURABİYESİ

 Bugün ülkemiz için önemli bir gün. Hayırlısıyla, vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. Şu parti bu parti meselesi değil, ülkemiz için hangisi hayırlıysa o yada onlar gelsin inşallah diyorum. Rabbim hayırlara vesile etsin.  Bu kurabiyeler, yoğurt yapmak için aldığım süt kesilince, kesilen sütten lor yapmamla meydana geldi.  Eskilerden annelerimizin yaptığına benzettiğim için, anne kurabiyesi de demek istedim ismine. Biraz kıtır oluyor üzerindeki şekerden dolayı. Biz çok severek tükettik umarım sizler de beğenirsiniz. Eskileri yad edelim biraz olmaz mı ? Malzemeler; 2 yumurta (birinin beyazı üzerine) 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı dolu karbonat kullandım ben daha güzel kızarması için) isteğe göre portakal kabuğu rendesi yada vanilin 1,5 su bardağı tuzsuz lor peyniri aldığı kadar un üzeri için biraz toz şeker Yapılışı; Yumurtanın birinin beyazını ayırırız. Şeker ile yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırpar...