Ana içeriğe atla

Yelpaze Patates ve Hayırlı Cumalar



   Hayırlı cumalar sevgili dostlar...
 Rabbim şu mübarek cuma günü ve ramazanının yüzü suyu hürmetine, Doğu Türkistan'daki, müslüman kardeşlerimize, Kerkük'teki, türkmen kardeşlerimize, ve müslüman olup da her nerde acı çekiyor, aç kalıyor, öldürülüyor, eziyete uğruyor ise onlara Hızır aleyhisselam hızında yardım et. Mükafatın katlandığı şu günlerde, acıları da katlanan, müslüman olduklarından dolayı, eziyet edilen, işkenceye maruz kalanların da acılarını kat kat azalt ya Rabbim.
Televizyonlarda gördüğümüz görüntülere dayanamıyorum. Uzunca bir süredir, haber izleyemiyorum. Rabbim sen hepsini görüyor biliyorsun, yardım eyle. Amin.

Mutfaktan birşeyler çıkıyor hatta epeyce birikti yayınlanması gereken tarifler. Fakat sorun bende,
tarif ekleyesim yok, ama nereye kadar ne zamana kadar değil mi.
Patates tarifini ise, yazılması kolay diye tercih ettim, itiraf ediyorum.
Şahsen ben tatmadım bu patatesleri, kızlar için yapmıştım. Denemek amaçlı sadece üç adet patates kullandım. Daha yok mu deyip, aranmalarından dolayı da üzüldüm birkaç tane daha yapmadığıma.
Fırında yapılan bir tarif olduğu için, fırında uygun birşeyler yaptığınızda, poşetin içine koyup, tereyağlayıp, baharatlayıp da yemeğin yanına çok kolay şekilde çıkartabileceğiniz bir tarif bu. Kızların deyimiyle de şahane ;)

Malzemeler;

  • 3-4 adet patates (istediğiniz kadar)
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • pulbiber, karabiber, kekik
  • 1 büyük diş sarımsak

Yapılışı;
  1. Patatesleri soyup, üzerini düzeltin(yapmayadabilirsiniz)
  2. Patateslerin üzerine ince ince şeritler kesin, mümkün olduğunca aşağıya inin, fakat komple patatesi kesmeyin.
  3. Bir tavaya, tereyağ ve sıvıyağ koyun. Tereyağ eriyene kadar ocakta tutun, ocaktan alıp, içine, tuz, karabiber,pul biber, ezilmiş sarımsak, ve kekik koyun.
  4. Patateslerin üzerine bu karışımdan fırça yardımıyla sürün, mümkün olduğunda dilimlerin arasına sürün ki hem aroması geçsin, hem de iyice pişsin.
  5. Fırın poşetine alın patatesleri. Ağzını kapatıp, küçük bir delik açın.
  6. Fırın kabına alıp, fırını 200 derecede açın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a