Ana içeriğe atla

Muzlu Minikler


   Ben bu minikleri instagramda gördüm. Hatta yapan kişiye yorum bıraktım ama ismini nereye not aldığımı unuttuğum için şu an onu paylaşamıyorum. Eğer burada görürse yada ben hatırlarsam nereye not aldığımı hemen vereceğim tarifin kime ait olduğunu. Sorumsuzluk gibi algılamanızı istemem. Ben kimsenin hakkını yemek de istemem ama bu tarifi de yayınlamadan edemem. Nasılsa bunun sahibi bana ulaşır.
   Bu kadar ön açıklamadan sonra minikler hakkında bilgi vermeye devam edeyim. İlk yiyen "Bunun içinde bir şey var" diyor fakat bilemiyor. Muz bu toplara bir freshlik vermiş, kesinlikle deneyin derim.
   Tarifin orijinalinde 1 paket petibör kullanıldığı halde top haline getirmek mümkün olmadı. Ben de bunun üzerine 1 su bardağı robotta çekilmiş bisküvi kırığı daha ekledim. Halen yumuşaktı, dolapta 1 saat beklettim yine yumuşaktı, yukardaki şekli vermek pek mümkün olmadı. Bunun üzerine küçük şekilsiz top halinde hindistancevizine attım, tepsiye koydum. Sonra bir süre daha bekledi dolapta böylece margarinden dolayı biraz daha sertleşti. Hindistancevizli haliyle tekrar elimle şekil verdim. Yani şekil verme kısmı iki aşamada gerçekleşti diyebilirim. Hal böyle olduğu halde yine de yemeden birkaç dakika önce çıkarmalısınız dolaptan yoksa yine yumuşuyor, fakat bunun da özelliği bu sanırım, yemelere doyulmuyor. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler;
  • 1 adet muz
  • 1 paket + 1 su bardağı petibör bisküvi
  • 50 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı süt
Yapılışı;
  1. Margarini erit, içine süt, şeker, kakao ekle karıştır, ılısın.
  2. İçine robotta çekilmiş bisküvileri  ekle karıştır.
  3. Muzu çatalla iyice, bisküvilere ekle, karıştır. Üzerini streçleyip buzdolabına kaldır.
  4. Buzdolabında karışımımız biraz sertleşince çıkar minik toplar yap ve hindistancevizine batır ve tekrar dolaba kaldır. Yapısı gereği çok çabuk yumuşayan bu toplara şekil vermek biraz zor. Bu yüzden hindistancevizine buladıktan sonra şekilleri kayboluyor tekrar buzdolabına atıp biraz da böyle donmasını sağladım ve yine çıkartıp o zaman gerçek yuvarlak şeklini verebildim. Afiyet Olsun...

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

    Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

    Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

    Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

    Portakallı Islak Kek - Muffin

    Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...