Ana içeriğe atla

Etli Enginar


  Bildiğiniz gibi enginar karaciğer için çok yararlı. Ramazanda da bu yarar daha bir katlanıyormuş. İftarda enginarın yenilmesini öneren bir uzman dinledikten sonra, yolumuz Yenişehir pazarına düşünce, üşenmeden alıp geldim oralardan. Enginar halen tezgahlarda varken sizde ramazanda iftar için değerlendirin derim. İster benim gibi etlisini isterse zeytinyağlısını.

Malzemeler;

  • 6 adet çanak enginar
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 büyükçe kuru soğan
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 250 gram kuşbaşı
Yapılışı;
  1. Eğer etiniz benimkisi gibi dana etiyse öncelikle düdüklüde yada bir tencerede iyice haşlamanızı öneririm, yok eğer kuzu kuşbaşı ile yemeği yapacaksanız o zaman yemeği yapacağınız tencereye soğandan önce biraz tuz ve sıvıyağ ile kavurmak yeterli oluyor.
  2. Eti pişirdikten sonra, tencereye soğanları ince doğrayıp ekliyoruz. Ardından etleri ilave ediyoruz, birlikte kavrulurken, sarımsakları doğruyoruz ve havucu da soyup küp küp doğrayıp ekliyoruz tencereye.
  3. Patateslerin de eklenmesinden sonra, sıra doğranmış enginarları ekliyoruz. Hep birlikte biraz kavurduktan sonra salçayı biraz et suyuyla yada su ile ezip ekliyoruz ve tuzunu istersek baharatları katıyoruz. Üzerine yaklaşacak kadar su ekleyip ocağın altını yarıya alıyoruz, ağzı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz. Enginarlar yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a