Ana içeriğe atla

Ekmekli Köfte

 

Ne kadar ekmek, o kadar köfteee
Tam da bu tarif için kullanılabilir herhalde. İçinde bol bol ekmek kullanıldı. Böylece kızların "_Anne bu et kokuyor," gibi sudan bahanelerinin önüne geçildi.
 Ayrıeten, az biraz kıyma ile bolca köfteler çıktı:) Ama itiraf etmeliyim ki yumuşacık köfteler oldular. Deneyiniz pişman olmazsınız.

Malzemeler:

  • 300 gram kıyma (iki kere çekilmiş)
  • 1/2 ekmek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • bir tutam maydanoz
  • kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı:
  1. Ekmek dilimlenir ve bir kasenin içinde ılık suya ıslatılır. Suyunu elimizle iyice sıktırarak süzeriz, sonra ister elinizle isterse robotta ufalarız.
  2. Hazırlanan ekmeğin üzerine, kıyma, ince rendelenmiş soğan, yumurta ve ince doğranmış maydanoz ekleriz. Tuz ve baharatları da ekleyip, yoğururuz.
  3. Vaktiniz varsa 10  dakika buzdolabında bekletin, yoksa yuvarlak şekil verip, az yağda kızartın. Afiyet  Olsun...


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1