Ana içeriğe atla

YUFKALI MİLFÖY BÖREĞİ



   Yufkalı milföy böreğini yıllar yıllar önce yapmıştım. Geçen gün arkadaş günümüzde Meral yapıp getirince bir de onun tarifiyle yapayım dedim. Mantar ve ıspanak çok yakıştı bu böreğe.
  Arkadaşlar bildiğiniz gibi milföyü pişirmek hem çok kolaydır hem de biraz itina ister. İçinde bolca yağ barındırdığı için, hamurumsu bir tabaka bırakır altında. Biz bu şekilde soslu yaptığımızda ise bu tabakayı yok etmek hiç değilse en aza indirmek asıl mesele oluyor. Bu nedenle ben sizlere sosun miktarını azaltarak veriyorum, fırının alt ayarıyla da biraz pişirelim ki altında pişmemiş hamurumsu kısım kalmasın istiyorum. Her şekliyle yapılmaya değer lezzetli bir börek hele de ıspanak ve mantarın uyumu harika. Benden söylemesi...
Kare borcam tepsi ölçüsü ile...
Malzemeler;

  • 4 parça milföy dilimi
  • 1,5 adet yufka (fazlasının hamur kalmasını istemiyoruz)
  • Sosu için;
  • 1 yumurta
  • 1/2 subardağı yoğurt
  • 1/2 subardağı soda
  • 1/3 subardağı sıvıyağ
Arası için;
  • 5-6  adet mantar
  • bir küçük kuru soğan
  • 1 küçük demet ıspanak
  • karabiber,tuz

Yapılışı;
  1. Soğanı küçük doğrayıp çok az sıvıyağ ile kavurmaya alıyoruz. Ardından mantarları küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz. Ispanağı yıkayıp doğruyoruz, ıspanağı ilave edip biraz da bu şekilde kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
  2. Milföyleri tezgaha serip, merdane yardımıyla inceltiyoruz. Kare borcam dört yufka için yeterli büyüklükte oluyor.
  3. Tepsinin altına çok çok az tereyağ sürüyoruz ve iki milföyü koyuyoruz. Kapatmıyorsa biraz daha inceltin.
  4. Yufkanın yarısını elimizle parçalayıp, milföyün üzerine seriyoruz. Hazırladığımız sostan 3 kaşık üzerine döküyoruz. Arası için hazırladığımız ıspanakla iç harcı yufkanın üzerine eşit miktarda döküyoruz.
  5. Kalan yufkayı da aynı şekilde parçalara ayırıp onun da üzerine 3 kaşık sos döküyoruz. 
  6. Diğer iki milföy ile yufkaların üzerini kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, dilimler halinde kesiyoruz.
  7. Kalan sosu eşit miktarda tepsinin üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılımış fırında 170 derecede ilk 5 dakika alt ayarda sonra altlı üstlü yada turbo ayarında pişiriyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a