Ana içeriğe atla

Tavada Yufka Pizzası


   Geçmiş miraç kandiliniz mübarek olsun. Yine yeniden yaşadığım teknik sorunlar yüzünden bu hafta bereketsiz bir hafta oldu benim için. Paylaşmaya hazır bir sürü tarif var sırada bekleyen.
   Fakat bu güzellik daha fazla beklemesin istedim. Görüntüsü kadar tadı da şahane. Birkaç post önceden paylaştığım tava böreğinin malzemelerini azaltıp, içsiz bir şekilde sosuyla hazırlıyoruz. Sonrası klasik pizza malzemeleri. Kolay pişmesi için küçük küçük doğradım bu kadar. Musmutlu cumartesiniz olsun...

Malzemeler:

  • 1,5 yufka
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
  • 5-6 dilim sucuk
  • 1 küçük kornişon turşu
  • 1 fincan kadar rendelenmiş kaşar
  • 1 domates


Yapılışı:
  1. Yufkayı, tava böreği yapar gibi hazırlayacağız. Tavanın altını yağlayıp, yufkayı tam ortasından tavanın üzerine açacağız.
  2. Bir kaşık hazırladığımız harçtan koyacağız, her yerine süreceğiz.
  3. Yarım yufkayı küçük parçaları ayırıp, iki kaşık kadar yine harç koyup yayacağız.
  4. Üzerine yufkayı harçtan kenarlarını süre süre kapatacağız. Ocağın altını kısığa alıp, tavanın kapağını kapatacağız. 
  5. Böreğin altı pişince ters çevireceğiz. Önce kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri, sonra minik doğranmış sucukları ve turşuyu ekleyeceğiz. Kaşarı rendeleyip, onu da yufkanın üzerine ekleyeceğiz.Ağzını kapatacağız. (Bu esnada siz isterseniz mısır vb ilave edebilirsiniz.)Afiyet olsun... 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a