Ana içeriğe atla

PEYNİRLİ MİNİK KREPLER


 
  Bu pufidik krepler bana daha önce yaptığım lalengaları hatırlattı. Bu kez içine peynir kattım. Biraz daha koyu bir kıvamda oluyor lalengaya göre. Aslında izin versem kabaracaklardı, lakin ben pişirirken üzerlerinden kaşıkla bastırdım.
  Bakmayın böyle eğri büğrü durduklarına, çok lezzetli olmasalardı bizim evin küçük gurmeleri son krep için yarışırlar mıydı ?
Malzemeler;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • bir tutam maydanoz(ince doğranmış)
  • kibrit kutusundan biraz büyük beyaz peynir
  • tuz,karabiber

Yapılışı; 
  1. Kaseye yumurtayı alıp çırıyoruz, üzerine yoğurt, sıvıyağ, katıp karıştırıyoruz.
  2. Un ve kabartma tozu ekleyip bir daha karıştırıyoruz. En sün maydanoz ve ufalanmış peyniri ilave edip tuz ve karabiber katarak karıştırıyoruz.
  3. Tavaya çok az sıvıyağ katıp bir kaşık hazırladığımız harçtan koyuyoruz. Kaşıkla üzerini yassılaştırıp yuvarlatıyoruz. 
  4. Altı pişince tersini yavaşça çeviriyoruz ve iki tarafı da pişince havlu kağıda alıyoruz. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1