Ana içeriğe atla

Muffin Kalıbında Poğaça

   Albenisi çok yüksek bu poğaçalar, biraz muffin, biraz kurabiye (azıcık) çokça poğaça çokça güzeller. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim, her masaya yakışacağı gibi yapımı da çok pratik.
   Muffin kalıbındaki bu poğaçaların tarifi Sevgili Nursevin'e ait. Arkadaşımın tarifine ve başka güzel tariflerine  buradan ulaşabilirsiniz.
   Tarifte Nursevin süt kaymağı kullanmış. Ben kullanmadım, bunun yerine kremşanti de kullanabilirsiniz demiş bilginize. Ayrıca ben tarifi yarım ölçü olarak denedim.  15 adet poğaçam oldu.
 


Malzemeler;
  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin yada tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/4 paket yaşmaya
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çorba kaşığı şeker
  • 3-4 su bardağı un
  • üzeri için yumurta sarısı ve haşhaş
Yapılışı;
  1. Margarini ve sıvıları yoğurma kabına alalım.
  2. Yaşmaya ve karbonatı ekleyelim elimizle yoğuralım. Tuz ve şekeri ekledikten sonra azar azar un ilave edelim bir taraftan da yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur oluyor.
  3. Mayalanmasını beklemeden hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp, muffin kalıplarına yerleştirmeye başlayalım. Her bir muffin kalıbına ben 3 tane koydum siz isterseniz bunu 4 tane yapabilirsiniz.
  4. Üzerine yumurta sarısı kıralım ve sarıya 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyip çırpalım, hamurun üzerine sürelim. Haşhaş serpip 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...