Ana içeriğe atla

Muffin Kalıbında Poğaça

   Albenisi çok yüksek bu poğaçalar, biraz muffin, biraz kurabiye (azıcık) çokça poğaça çokça güzeller. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim, her masaya yakışacağı gibi yapımı da çok pratik.
   Muffin kalıbındaki bu poğaçaların tarifi Sevgili Nursevin'e ait. Arkadaşımın tarifine ve başka güzel tariflerine  buradan ulaşabilirsiniz.
   Tarifte Nursevin süt kaymağı kullanmış. Ben kullanmadım, bunun yerine kremşanti de kullanabilirsiniz demiş bilginize. Ayrıca ben tarifi yarım ölçü olarak denedim.  15 adet poğaçam oldu.
 


Malzemeler;
  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin yada tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/4 paket yaşmaya
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çorba kaşığı şeker
  • 3-4 su bardağı un
  • üzeri için yumurta sarısı ve haşhaş
Yapılışı;
  1. Margarini ve sıvıları yoğurma kabına alalım.
  2. Yaşmaya ve karbonatı ekleyelim elimizle yoğuralım. Tuz ve şekeri ekledikten sonra azar azar un ilave edelim bir taraftan da yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur oluyor.
  3. Mayalanmasını beklemeden hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp, muffin kalıplarına yerleştirmeye başlayalım. Her bir muffin kalıbına ben 3 tane koydum siz isterseniz bunu 4 tane yapabilirsiniz.
  4. Üzerine yumurta sarısı kıralım ve sarıya 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyip çırpalım, hamurun üzerine sürelim. Haşhaş serpip 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1