Bunca yılın blokcusuyum, bloğumda yıllar öncesinden yaptığım ve çoğu malzememin eksik olduğunu farkettiğim yine de yapmaya direnip onun yerine bunu, bunun yerine başka birşeyi koyduğum bir ağlayan pastam varmış sadece.
Yıllar yıllar oldu, sayısını unuttuğum ve nerdeyse benimle özdeşleşecek kadar çok yaptığım bu pastayı paylaşmayarak ayıp etmişim. Nuray Sayarı bu sene bilinçlenme yılı diyordu da açıkçası inanmıyordum. Bunun gibi yapıp yapıp paylaşmadığım nice tarifleri keşfedip, paylaşmaya hazır ettim. Hakikaten farkındalık mı var ne ;)
Malzemeler.
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Arası için;
- 2 paket sade kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Islatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Yapılışı;
- Kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
- Öncelikle keki için tepsiyi katı yağla yağlıyoruz. Yumurtayı şekerle çırpıyoruz, iyice. 3 yemek kaşığı süt ekliyor karıştırıyoruz.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilin birlikte karıştırıyoruz, kuru olarak.
- Çırptığımız yumurtalara ekleyip karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişiriyoruz.
- Kek pişince ılımaya alıyoruz, soğuyunca üzerine 1,5 su bardağı sütü her yerini ıslatacak şekilde döküyoruz.
- Çikolata sosunu sütle kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Arada karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Kremşantiyi kekin üzerine düzgünce yayıyoruz. Bu arada soğuyan çikolata sosunu da kremşantinin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde yayıyoruz. 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet Olsun...