Ana içeriğe atla

Sütlü Tatlı (En Kolayından)


O,  üç,  kutlu ayın,  birincisi olan recep ayına girdik hayırlısıyla. Rabbim bu sene de Ramazan-ı Şerif'e ulaştırıp,   üç ayda hakkıyla ibadetimizi yapmamızı nasip eder inşallah.

 Bu sütlü tatlı artık benim klasiğim oldu. İlk kez yaptığımda, çocuklar vakitsiz bir zamanda sütlü tatlı istemişlerdi. Ben de evdeki malzemeleri kullanarak, aslında çok da yabancı olmadığımız o malzemeleri birleştirip oluşturdum. Şimdi diyeceksiniz ki bu tarif bende de var. Olması kuvvetle muhtemeldir, çünkü 1 kg süte katılan un ve nişasta hatta şeker miktarı çoğu vakit eş gibi birşeydir.
Günümden tutun, arkadaşlara, hatta evdeki misafirlere kadar pek çok kere yapılıp, çok beğenildi. Umarım sizler de beğenirsiniz. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:
Muhallebisi için:

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 paket sade kremşanti
Alt Tabanı İçin:
  • 1 paket petübör bisküvi yada bir küçük kase kek 
  • (Ben imamsarığından artan kısımları poşetleyip buzluğa kaldırmıştım, onları rondoda çekip, öyle kullandım)
  • 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağ yada yumuşak margarin
Üst Kısmı İçin:
  • 1/2  paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı kadar süt

Yapılışı:  

  1. Kekleri yada bisküvileri rondoya atıp, üzerine 2 kaşık yumuşak tereyağ yada margarin katıyoruz. Birlikte iyice çekiyoruz. (Bu esnada içine fındık yada ceviz de ekleyebilirsiniz, öylesi de çok güzel oluyor)
  2. Rondodan çıkardığımız keki, tepsimizin altına seriyoruz. Elimizle biraz bastırıp, düzleştiriyoruz.
  3. Tencereye 1 kg sütü koyup, üzerine şeker, un, nişasta, bir yumurtanın sarısı, limon kabuğu rendesi koyup karıştırıyoruz. Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Ocaktan indirdiğimiz muhallebimizi, biraz bekletiyoruz. Sonra üzerine kremşantiyi öylece katıp, hızlı ayarda çırpıyoruz. Hemen hazırladığımız kek tabanının üzerine düzgünce seriyoruz. Ilıması için kenara alıyoruz.
  5. 1/2 paket çikolata sosunu 1,5 su bardağı kadar süt katıyor karıştırıyoruz. Ocağa alıp pişiriyoruz. Ocaktan indirip, ılımaya bırakıyoruz. 
  6. Çikolata sosu ılınınca sütlü tatlının üzerine döküp, üzerini düzleştiriyoruz. Dolapta en az 2 saat soğutuyoruz. İsteğe göre üzerine çikolata taneleri, portakal kabuğu rendesi, fıstık yada hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1