Ana içeriğe atla

Pazardan Kalan Masamız ve Salçalı Sosis Tarifi

 
    Hayırlı cumalar sevgili dostlar...
    Bugün sabahtan beri bir koşuşturmaca anca oturabildim bilgisayarın başına.Pazar gününden kalan bu mütevazi masayı paylaşayım ki, pratik tarifler güme gitmesin istedim.
    Öyle on çeşit tarifim falan yok. Zaten artık o kadar çeşit yapmaya niyetim de yok. Sade olsun, iki çeşit hazırlanmış el emeği şeyler olsun, gerisi bildiğin kahvaltılık malzemeler. Artık o gün dolapta neler kaldıysa.
    Önemli olan sizlerin bahanesi ile kendimize daha özenli sofralar hazırlamak.
    Sofrada bildiğimiz şeyler var:

  • Peynir ve zeytin tabakları
  • Bal,tereyağ, helva tabakları
  • Kahvaltılık acılı ezme ve annemin yapıp gönderdiği kambe biber dolması
  • Reçel kaseleri
  • Salçalı sosis
  • Peynirli Tava böreği

  
  Salçalı sosisi kolayıma gittiği için sıkça yapıyorum. Hem bereketli oluyor, hem de çocukların sosis aşkına karşılık vermiş oluyoruz. 
  Salam ve sosis aslında eve girmesini istemediğim, hatta uzunca bir süre eve sokmadığım gıdalardan. Sözkonusu çocuklar olunca ve bu çocukların başka yerde yediklerini çok beğenip "_ Anne sen de böyle yapsana" demelerinden sonra sıkça kullanır sıkça dolabımızda bulundurur olduk.
  Elimden geleni ise bildiğim markaları ve sadece dana etinden olanını almak, hem böylece tadı da güzel oluyor ve piliç sosis yada salamlarını daha da karmaşık buluyorum.
   Eğer siz de denemek isterseniz buyurun tarife:

Malzemeler:
  • 5 adet uzun sosis
  • 1 yemek kaşığı salça (biraz dolu olsun)
  • 2 kaşık kadar sıvıyağ (tereyağ da olabilir)
  • karabiber, tuz
  • su bardağı su
Yapılışı:
  1. Tencereye, salçayı ve yağı koyup biraz kavuruyoruz.  Üzerine suyunu koyuyoruz, suya tuz ve karabiber ekliyoruz.
  2. Küçük dilimlediğimiz sosisleri kaynayan salçalı suya ekliyoruz.
  3. Sosisler bu suyu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1