Ana içeriğe atla

Pazardan Kalan Masamız ve Salçalı Sosis Tarifi

 
    Hayırlı cumalar sevgili dostlar...
    Bugün sabahtan beri bir koşuşturmaca anca oturabildim bilgisayarın başına.Pazar gününden kalan bu mütevazi masayı paylaşayım ki, pratik tarifler güme gitmesin istedim.
    Öyle on çeşit tarifim falan yok. Zaten artık o kadar çeşit yapmaya niyetim de yok. Sade olsun, iki çeşit hazırlanmış el emeği şeyler olsun, gerisi bildiğin kahvaltılık malzemeler. Artık o gün dolapta neler kaldıysa.
    Önemli olan sizlerin bahanesi ile kendimize daha özenli sofralar hazırlamak.
    Sofrada bildiğimiz şeyler var:

  • Peynir ve zeytin tabakları
  • Bal,tereyağ, helva tabakları
  • Kahvaltılık acılı ezme ve annemin yapıp gönderdiği kambe biber dolması
  • Reçel kaseleri
  • Salçalı sosis
  • Peynirli Tava böreği

  
  Salçalı sosisi kolayıma gittiği için sıkça yapıyorum. Hem bereketli oluyor, hem de çocukların sosis aşkına karşılık vermiş oluyoruz. 
  Salam ve sosis aslında eve girmesini istemediğim, hatta uzunca bir süre eve sokmadığım gıdalardan. Sözkonusu çocuklar olunca ve bu çocukların başka yerde yediklerini çok beğenip "_ Anne sen de böyle yapsana" demelerinden sonra sıkça kullanır sıkça dolabımızda bulundurur olduk.
  Elimden geleni ise bildiğim markaları ve sadece dana etinden olanını almak, hem böylece tadı da güzel oluyor ve piliç sosis yada salamlarını daha da karmaşık buluyorum.
   Eğer siz de denemek isterseniz buyurun tarife:

Malzemeler:
  • 5 adet uzun sosis
  • 1 yemek kaşığı salça (biraz dolu olsun)
  • 2 kaşık kadar sıvıyağ (tereyağ da olabilir)
  • karabiber, tuz
  • su bardağı su
Yapılışı:
  1. Tencereye, salçayı ve yağı koyup biraz kavuruyoruz.  Üzerine suyunu koyuyoruz, suya tuz ve karabiber ekliyoruz.
  2. Küçük dilimlediğimiz sosisleri kaynayan salçalı suya ekliyoruz.
  3. Sosisler bu suyu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a