Ana içeriğe atla

Parmak Köfteli Çökertme Kebabı


 Mutlu Haftalar Sevgili Dostlar,
Umarım hepimiz ve ülkemiz için hayırlı bir hafta olur ve ayrıca umarım artık bahar gelir :(
Parmak köfteler çok minik oluyor. Küçük parmağınız kalınlığında ve çok lezizler.
Çökertme kebabı ile birleşmesi ise, yakıştı bence.
Zaten eti dilim dilim yapsaydım büyük ihtimal çocuklara yediremeyecektim.


Malzemeler:
  • 3 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 küçük kase sarımsaklı yoğurt
  • kızartmak için sıvıyağ ve domatesi kavurmak için yağ,tuz.
Parmak Köfteler İçin:
  • 300 gram dana kıyma
  • 1-2 dilim ekmek içi (ekmeğin büyüklüğüne göre)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • tuz,karabiber,toz biber, kimyon

    Yapılışı:
    1. İşe köfteleri yapmakla başlıyoruz. Kıymanın üzerine bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz. Biraz dinlenmesi için üzerini streçleyip, buzdolabına kaldırıyoruz.
    2. Domateslerin kabuğunu soyup, küçük küçük doğruyoruz. Biraz tereyağ yada sıvıyağda kavuruyoruz. Bir kenara alıyoruz.
    3. Köftelik malzelerden küçük parmağımız büyüklüğünde ve inceliğinde köfteler yapıyoruz.
    4. Patatesleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğruyoruz. (Bu esnada rende de kullanabilirsiniz)
    5. Kızartma tenceremize patatesleri atıp kızartırken bir taraftan da köfteleri tavaya alıp kızartıyoruz.
    6. Kebabın tabağa yerleştirme aşaması ise şöyle: En altta fazla yağı alınmış patates kızartması, onun üzerine sarımsaklı yoğurt, yoğurdun üstüne domates sosu en üste ise parmak köftelir yerleştirip servise hazır ediyoruz. Afiyet Olsun...
      

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Elmalı Kafes Kurabiye

    Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

    En Kolay Crumble

    En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

    Mısırunlu Poğaça

     Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a