Ana içeriğe atla

Kuru Meyveli Kıyır Kurabiye


                             (Programla ilgili sorunlarım devam ediyor. İki kurabiye tarifinin üst üste gelmesi bu yüzden. Bu ikincisi de şahane oldu ne diyeyim, umarım en kısa zamanda çözebilirim.)

  Kuru meyvelerden yapılmış, kıyır kıyır bir kurabiye...
  Ben, içine evdeki kuru meyveleri kullandım. Siz isterseniz, hazırda satılan pastalar ve tatlılar için olan küçük meyve kurularını kullanabilirsiniz.
  Yada başka bir şey eklersiniz belki fındık belki çikolata...
   Her daim yapılacak reçetelerden biri bence. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2-2,5 subardağı un
  • 1 çay bardağı kuru meyve ( 1 adet kuru incir, 2 adet kayısı biraz çekirdeksiz kuru üzüm gerisini ise yabanmersini kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Yapılışı:
  1. Kuru meyveleri olabildiğince küçük küçük doğrayın, (kuru üzümleri bile ikiye böldüm)
  2. Oda sıcaklığında tereyağını yoğurma kasesine alın. Üzerine pudra şekeri, nişasta, sıvıyağ ve yumurta ekleyin.
  3. Bir bardak elenmiş unun içine vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek kaseye ekleyin.
  4. En son kuru meyveleri de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. 160 ile 170 derece arasında  altları hafifçe kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1