Ana içeriğe atla

Krep Nasıl Yapılır?


  Daha önce krep tarifimin olmadığından bahsetmiştim. Halbuki özellikle pazar günleri kahvaltımızı sıkça süsler kendileri.
  Geçen sene bu zamanlar Bulgaristanlı ziyaretçilerimiz vardı. Ben daha öncesinde onların mutfaklarına dair biraz araştırma yapsam da açıkçası elle tutulur pek de birşeyler bulamamıştım. Üstelik sözkonusu olan küçük kızlardı. Tüm kızlar gibi bunlar da kendi evlerinde yemek seçen, herşeyi yemeyen çocuklar olmaları pekala da mümkündü.
  Başka misafir kabul eden arkadaşlarla olan muhabbetlerimizde, misafir çocukların çoğunun bizim yemeklerimizi yemediği hatta bavullarını cips vs şeylerle doldurup geldiklerini duymuştum.
  Bizimkilerde bavullarını doldurmuşlardı doğru. Fakat ne yalan söyliyeyim her sofraya oturduğumuzda sorun çıkarmadan yediler. Ben öncesinde onlara ne pişireyim diye soruyordum ve bir orta yolu buluyorduk. En çok da kahvaltılarda krebi seviyorlardı, tabi onların deyimiyle pancakeki...
Ben onların daha rahat yemesi için tuzsuz yapıyor muz ve çilekler tabi bir nutellayı mutlaka soframda bulunduruyordum. Şimdi ne zaman krep yapsam, Gabriel ve Velislava aklıma geliyor. Umarım onlar da bizi hatırlıyorlardır.



Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 11 yemek kaşığı dolu dolu un (unu her zamanki gibi kontrollü kullanın)
Bu ölçülerden benim tavamla 8 adet krep çıktı. Krep tavası kullanacaksanız yada daha büyük veya daha küçük tava kullanacaksanız adet miktarı değişebilir. Hatta daha fazla yapmak istiyorsanız, süt miktarını 2 su bardağına çıkartıp biraz da un ekleyerek diğer ölçüleri sabit tutarak da çok güzel krepler hazırlayabilirsiniz. Ben de öyle yapıyorum.

Yapılışı:
  1. Yumurtayı bir kaseye alıp iyice çırpıyorum.
  2. Kaseye su, süt, 1 kaşık sıvıyağ ,tuz ve birkaç kaşık un ekliyorum. Sonra kabartma tozunu  ilave ediyorum ve bir taraftan karıştırıp bir taraftan un ekliyorum. Un miktarını sizin için ölçtüm fakat miktar artınca belirlemek isterseniz boza kıvamı diyebilirim.
  3. Krep tavası yada yapışmaz bir tavayı ısıtıyoruz. Tavanın altının ne çok yanması nede az yanması iyi olmaz, bu nedenle orta ayarda pişirmek krepler için en iyi sonucu verir.
  4.  Tavaya bir kaşık kadar sıvıyağ katıp her yerine sürüyoruz. Sonra bir kepçe krepten alıp tavanın tam ortasına yavaş yavaş döküyoruz. Kepçenin tersiyle krep hamurunu yayabilirsiniz.
  5. Krebin üst kısmı yapışmaz bir hal alınca tersini çeviriyoruz. Arka tarafı da pişince,  kağıt havlu serili tepsiye alabilirsiniz. Afiyet olsun...
Not: Yukarda bahsettiğim gibi tuz ilave etmezseniz, pancake gibi nutella, reçel, muz, çilek vs ile de tüketebilirsiniz. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a