Ana içeriğe atla

Kiremitte Köfte


Kiremitte köfte yapımı çok basit, ve ortalama 40 dakikada oluyor desem yalan söylemiş olmam.
Daha kolay pişmesi için önce fırınlıyorum köfteleri, sonra tavada kavurduğum domatesli sosla buluşturup toprak kaselerde tekrar fırına atıyorum, en son ise üzerine kaşar dilimleri koyup lezzeti katmerliyorum.
İster içine soğan, biber domates birlikte doğrayın, isterse soğansız yada biber ilavesiz yapın her şekilde nefis oluyor. Benim tavsiyem mutlaka kaşar koymanız yönünde ama her zamanki gibi tercih sizin. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:

Köftesi için:

  • 500 gram az yağlı dana kıyma (iki kere çekilmiş kullandım)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • bir tutam ince doğranmış maydanoz
  • karabiber, kimyon, pul biber, tuz
Domates sosu için:
  • 4-5 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan (isteğe göre)
  • isteğe göre sivri biber

Yapılışı:
  1. Kıymayı bir kaseye alıp, soğan ve sarımsağı rendeliyoruz. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip, iyice yoğuruyoruz. 
  2. Köfteyi vaktiniz varsa 15 dakika kadar buzdolabinda dinlendirin eğer vaktiniz yoksa ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, ve yağlanmış tepsiye dizin. 6-7 dakika kadar orta dereceli bir ısıda pişirin.
  3. Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanları istediğiniz şekilde doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavurun. Şeffaflaşan soğanlara domatesleri ve varsa küçük doğranmış sivri biberleri ekleyin, en son sarımsağı da doğrayıp ekleyin ve tuzunu isterseniz baharatını katıp altını kapatın.
  4. Toprak kaselerimizi hafifçe yağlayın (ben tereyağ kullandım). En altına bir kaşık kadar domatesli sos, üzerine köfteler ve keftelerin arasına biber, domates dilimleri koyun. Tekrar domatesli sostan iki kaşık kadar ekleyin. Fırına verip orta ateşte pişirin.
  5. Köfteler pişince üzerine kaşar rendesi yada benim gibi küp küp doğranmış küçük kaşar peynirleri koyabilirsiniz. Kaşarlar eriyince hemen çıkarın ve sıcak servis yapın. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a