Ana içeriğe atla

İmam Sarığı




İmam sarığı tatlısını nette o kadar çok gördüm ki, bende de olmayıversin diye düşünüyordum.
Komşum Hatice bu tatlıyı bir başka komşuda yiyip beğenince, benden istedi yapmamı.
Ben de onu kırmayıp denedim.
İyi ki de denemişim, gerçekten çok güzel bir tarif bu.
İster pasta deyin isterse tatlı her şekilde gerek büyükler gerekse küçükler tarafından tekrar istenecektir. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:
(13adet tatlı çıkıyor)

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 kaşık kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kaşık su
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dolu kaşık nişasta
  • 1 dolu kaşık un
  • vanilin
Kenarları için:
  • Hindistancevizi
Üstü için:
  • 80 gram çikolata (bitter yada sütlü olabilir)
  • 3 kaşık krema (tereyağ da olabilir)

Yapılışı:
  1. İşe keki hazırlamakla başlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp, içine süt, kakao, su ekliyoruz. Karıştırıyoruz ve un ilave ediyoruz.
  2. Keki yağlı kağıdın üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişiriyoruz.
  3. Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz. Bir tencereye, süt, şeker yumurta sarısı, nişasta, un koyuyoruz. İyice çırpıp ocağa alıyoruz. Pişip kıvam alıncaya kadar başından çekilmeden bir taraftan karıştırarak pişiriyoruz.Ilımaya alıyoruz.
  4. Kek ılınınca, küçük çay bardağı ile yada varsa küçük halka kalıbınızla yuvarlak kesiyoruz. Kek bitene kadar bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Benim tepsim en büyük boy fırın tepsisi idi bu yüzden 26 adet yuvarlak kestim, sizin tepsiniz biraz küçük olursa bu oran daha azalacak fakat kek de biraz daha kabaracaktır.
  5. Ben keki ıslatmadım çünkü tazeydi eğer sizin kekiniz biraz kalın olursa yada aynı tatlıyı hazır kakaolu keklerle yapmak isterseniz kekinizi sütle çok az ıslatabilirsiniz. 
  6. Kekin üzerine biraz kremadan koyuyoruz. Diğer bir yuvarlağı kremanın üzerine koyuyoruz, kenarlarına ise fırça yardımıyla kremadan biraz sürüp hindistancevizine batırıyoruz. Tepsiye alıyoruz. Bütün yuvarlaklar bitene kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz.
  7. Hazırladığımız kekleri dolaba alıp üzeri için çikolata eritmeye başlıyoruz. Bir tencerenin yada tavanın içine biraz su koyuyoruz, onun içine porselen bir kase koyup çikolatayı parçalayıp içine atıyoruz. Bu kasede üzerine 3 kaşık krema yada tereyağ katıyoruz ve benmarı usulü eritmeye başlıyoruz. 
  8. Eriyen çikolatayı biraz havalandırıp, dolaptan çıkardığımız keklerin tam tepesine ortasına kaşık yardımıyla düzgünce koyuyoruz. Tekrar dolaba alıp soğutuyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a