Ana içeriğe atla

ELMAS KURABİYE


Şimdiye kadar Bengisu'nun doğum günü menüsünü kullandım, hazırdan.
Bu yüzden ne Türkiye'nin içinde bulunduğu acı olaylardan ne de başka ayrıntılardan bahsedebildim.
Her geçen gün olmuyor ki yeni bir vukuat yeni bir olay ile karşılaşalım.
Artık istemiyoruz bu görüntüleri, şehitleri, acımasızlığı ve seçim için yapılan tüm kötü hesaplaşmaları.
Türkiye ne bu kadar küçük ne de bu kadar önemsiz. Hepimizin atalarımıza borcumuz, çocuklarımıza da verilmiş sözlerimiz var.
Aklın ve vicdanın eşliğinde yapılan her türlü düşünceye evet fakat tersine tüm gücümle hayır diyorum ve şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz 'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim ailesine de sabırlar versin inşallah.
Epeydir olmayan foto programım, tarifleri ayrıntılı vermeme engel oluyor. Bu sorunu çözünce tariflerin ayrıntılı fotoları da eklenecektir.
Gelelim bu günkü tarifimize, yine önceki kayıtlardan kullanarak yayınlayabiliyorum malum sebepten dolayı.
Elmas kurabiye yine çok popüler tariflerden birisi. Kurabiye yılına yakışsın hem de küçük kızım kurabiye yemeye doysun diye blokta yerini aldı.
Nasıl bir kurabiye derseniz şayet güzel bence. İçi pişkin üzeri ise çikolatalı. Ne fazla kıyır kıyır ne de fazla sert, tam kıvamında.
Denemenize kesinlikle değecektir. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • bir paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı krema
  • aldığı kadar un
Dışı için:
  • bir fincan kadar şeker
Üzeri için:
  • Kahvaltılık çikolata
Yapılışı:
  1. Tereyağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, kakao, vanilin, krema bir kasede karıştırılır. Un ile birlikte kabartma tozu da karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlanır, yarısı şekere batırılır. Tepsiye dizilir. 
  3. Tepsiye koyduktan sonra işaret parmağımız ile derince bir yuvarlak yapılır. 
  4. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkma aparatı ile kahvaltılık çikolata sıkılır. Afiyet Olsun...



Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1