Ana içeriğe atla

ELMAS KURABİYE


Şimdiye kadar Bengisu'nun doğum günü menüsünü kullandım, hazırdan.
Bu yüzden ne Türkiye'nin içinde bulunduğu acı olaylardan ne de başka ayrıntılardan bahsedebildim.
Her geçen gün olmuyor ki yeni bir vukuat yeni bir olay ile karşılaşalım.
Artık istemiyoruz bu görüntüleri, şehitleri, acımasızlığı ve seçim için yapılan tüm kötü hesaplaşmaları.
Türkiye ne bu kadar küçük ne de bu kadar önemsiz. Hepimizin atalarımıza borcumuz, çocuklarımıza da verilmiş sözlerimiz var.
Aklın ve vicdanın eşliğinde yapılan her türlü düşünceye evet fakat tersine tüm gücümle hayır diyorum ve şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz 'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim ailesine de sabırlar versin inşallah.
Epeydir olmayan foto programım, tarifleri ayrıntılı vermeme engel oluyor. Bu sorunu çözünce tariflerin ayrıntılı fotoları da eklenecektir.
Gelelim bu günkü tarifimize, yine önceki kayıtlardan kullanarak yayınlayabiliyorum malum sebepten dolayı.
Elmas kurabiye yine çok popüler tariflerden birisi. Kurabiye yılına yakışsın hem de küçük kızım kurabiye yemeye doysun diye blokta yerini aldı.
Nasıl bir kurabiye derseniz şayet güzel bence. İçi pişkin üzeri ise çikolatalı. Ne fazla kıyır kıyır ne de fazla sert, tam kıvamında.
Denemenize kesinlikle değecektir. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • bir paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı krema
  • aldığı kadar un
Dışı için:
  • bir fincan kadar şeker
Üzeri için:
  • Kahvaltılık çikolata
Yapılışı:
  1. Tereyağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, kakao, vanilin, krema bir kasede karıştırılır. Un ile birlikte kabartma tozu da karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlanır, yarısı şekere batırılır. Tepsiye dizilir. 
  3. Tepsiye koyduktan sonra işaret parmağımız ile derince bir yuvarlak yapılır. 
  4. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkma aparatı ile kahvaltılık çikolata sıkılır. Afiyet Olsun...



Bu blogdaki popüler yayınlar

Çerkez tatlısı tarifi

Kurban bayramına özel tatlı tarifi bayramda en kolay tatlı tarifi için çerkez tatlısı tarifi.... Hamur için: 3 su bardağı un 100 gram oda sıcaklığında margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı irmik 20 gram yaş maya 2 adet yumurta 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı tuz Yeteri kadar su Hamurların üzerine sürmek için: 1 adet yumurta sarısı İç malzemesi için: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı hindistancevizi 1 çay bardağı toz antepfıstığı Bir buçuk su bardağı pudraşekeri 7 adet yumurtanın akı Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için: 2 kg tozşeker 1 litre su Yarım limonun suyu Üzerine: Toz antepfıstığı Instructions Öncelikle tüm iç malzemeyi iyice karıştırıp, bir kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için unu tezgahın üzerine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına margarin, yoğurt, irmik, maya, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu ve tuz ekleyin. Un hariç bütün malzemeyi...

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan ...

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sa...