Ana içeriğe atla

Beze



Beze uzun zamandır denemek istediğim şeylerden biri idi.
Kısa süre önce de değişik şekilde denemiştim.
Bu kez farklı bir teknik kullanarak, ocakta pişirmeden fırına sürdüm.
Her iki şekilde de deneyebilirsiniz.
Beze yapmak için aslında tek ihtiyacınız olan şey sabır.
Uzuun bir süre fırında kalacağından benim gibi uykunuzdan feragat etmek durumumda da kalabilirsiniz. Fakat sonunda buna değecektir. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:

  • 3 yumurta beyazı (kesinlikle sarısı karışmamış olacak, burası çok önemli)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz

Yapılışı:
  1. Yumurta beyazını ilk önce düşük ayarda çırpıyoruz, beyazlaşıyor.
  2. Daha sonra pudra şekerini ekliyoruz, önce yine kısık ayarda sonra yüksek ayarda çırpıyoruz. Bu esnada tabağı ters çevirdiğinizde düşmeyecek o kadar iyi çırpılmalı yani. Beyaz beyaz köpük köpük olacak ve kabaracak.
  3. Sonra sıkma torbasına alıyoruz, yağlı kağıdın üzerine küçük küçük sıkıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 100 derecede 2 saat pişiriyoruz.
  5. Çıkarmadan önce bezelerin birini alın, kalkıyor ve arası macun gibi olmuyorsa olmuş demektir. O zaman fırını kapatabilirsiniz.  Fırından çıkarmadan bekletiyoruz. Fırın kendisi soğuyunca çıkarıp kapalı bir kapta muhafaza ediyoruz, yani bizim gibi hüpletmeye başlarsınız. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1