Ana içeriğe atla

3 ADET PORTAKAL İLE 5 Lt. LİMONATA


Bu tarifi sevgili Zeliha' dan aldım. Bayağı bereketli bir tarif tabii. Ama 5 litre limonata biraz fazlaca olacağından, ya bu ölçüde yapın yada portakal sayısını azaltıp içine eklediğiniz suyu da azaltın. Zaten şeker ve limon ekşiliğini ayarlamak size kalmalı.
Tarifte limon yerine limontuzu kullanılmıştı ben şahsen limonun kendisini tercih ettim Tercih yine sizin :)

Malzemeler:

  • 3 adet portakal
  • 4 adet limon
  • 4 su bardağı şeker (iki bardaktan sonraki şeker miktarını kendiniz belirleyin)
  • 5 litre su

Yapılışı:
  1. Portakalları yıkayıp buzdolabı poşeti ile buzluğa atıyoruz.
  2. Buz tutan portakalları çıkarıp birkaç dakika bekletiyoruz, sonra dilimliyoruz ve robota alıyoruz. Üzerine 2 bardak şeker koyuyoruz.
  3. Birlikte püre haline gelinceye kadar küçültüyoruz. Püre halindeki portakalları süzgece alıyoruz.
  4. Süzgeci genişçe bir kase yada kabın üzerine koyup, üzerinden 2 litre su döküyoruz.
  5. Püreyi atıp süzülen suyun içine 4 adet limon sıkıyoruz. (isterseniz limontuzu kullanabilirsiniz)
  6. Portakal suyunun içine 2 bardak şeker daha katıyoruz, iyice eriyene kadar karıştırıyoruz.(Siz eğer daha az şeker kullanmak istiyorsanız bir bardak katıp eritin ve tadına bakın, gerekirse katın)
  7. Kalan 3 litre suyu daha ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabında saklıyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a