Ana içeriğe atla

3 ADET PORTAKAL İLE 5 Lt. LİMONATA


Bu tarifi sevgili Zeliha' dan aldım. Bayağı bereketli bir tarif tabii. Ama 5 litre limonata biraz fazlaca olacağından, ya bu ölçüde yapın yada portakal sayısını azaltıp içine eklediğiniz suyu da azaltın. Zaten şeker ve limon ekşiliğini ayarlamak size kalmalı.
Tarifte limon yerine limontuzu kullanılmıştı ben şahsen limonun kendisini tercih ettim Tercih yine sizin :)

Malzemeler:

  • 3 adet portakal
  • 4 adet limon
  • 4 su bardağı şeker (iki bardaktan sonraki şeker miktarını kendiniz belirleyin)
  • 5 litre su

Yapılışı:
  1. Portakalları yıkayıp buzdolabı poşeti ile buzluğa atıyoruz.
  2. Buz tutan portakalları çıkarıp birkaç dakika bekletiyoruz, sonra dilimliyoruz ve robota alıyoruz. Üzerine 2 bardak şeker koyuyoruz.
  3. Birlikte püre haline gelinceye kadar küçültüyoruz. Püre halindeki portakalları süzgece alıyoruz.
  4. Süzgeci genişçe bir kase yada kabın üzerine koyup, üzerinden 2 litre su döküyoruz.
  5. Püreyi atıp süzülen suyun içine 4 adet limon sıkıyoruz. (isterseniz limontuzu kullanabilirsiniz)
  6. Portakal suyunun içine 2 bardak şeker daha katıyoruz, iyice eriyene kadar karıştırıyoruz.(Siz eğer daha az şeker kullanmak istiyorsanız bir bardak katıp eritin ve tadına bakın, gerekirse katın)
  7. Kalan 3 litre suyu daha ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabında saklıyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1