Sandal Börek |
- 1 kilo yufka
- 50 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- 2 patlıcan
- 2 soğan
- 2 domates
- 1 sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Üstüne rende kaşar
Hazırlanışı
Yufkayı serip yağ,su,tuz karışımını sürelim.Dörde böldüğümüz yufkayı geniş uçlarından rulo yaparak uç kısmına gelmeden elips şeklinde iki ucu birleştirip uç kısmını üstüne gelecek şekilde kapatalım.Yuvarlak sandal şeklindeki böreklerin içine bir parça yufka koyalım.Patlıcan,domates,soğan,biber ve baharatlarla yağda kavurduğumuz iç harcını ortasına koyalım.kenarlarına yumurta sarısı ve susam serpelim.Yufkaları yağlanmış tepsiye dizip fırına koyalım. Pişmesine yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verelim.Kaşar eriyince sandal börekler servise hazırdır.