Ana içeriğe atla

Patkat Böreği

Patkat Böreği
Malzemeler
  • 4 Su B. Un
  • Yarım Pk. Yaş Maya
  • 1 Çay B. Yoğurt
  • 1 Çay B. Süt
  • 2 Yumurta
  • 4 Çorba K. Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su
Katları Yağlamak İçin:
  • 125 Gr. Tereyağı
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
İç Harcı İçin:
  • 5 Haşlanmış Patates
  • 100 Gr. Beyaz Peynir
  • 1 Tutam Maydanoz
Üzeri İçin:
  • 1 Yumurta Sarısı

Hazırlanışı

İç harcı için:Karıştırma kabımızın içerisine patates ve peynirleri rendeliyoruz.Üzerine ince doğranmış maydanozları tuzu ve karabiberini de ilave edip harcımızı yoğuruyoruz.

Karıştırma kabımızın içerisine unu koyuyoruz.Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.Ortasına yumurta,yaş maya,süt,yoğurt,yağ ve tuz koyup hamurumuzu ortasından başlayarak yoğuruyoruz.
 
Hamurumuza un ilavesi ederek kulak memesi kıvamına hamur yapıyoruz.Hamuru 15 adet bezeye bölüyoruz.Tatlı tabağından büyük olacak şekilde açıyoruz.
 
Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağını karıştırıyoruz.Açtığımız hamurların aralarını yağlayarak üst üste koyuyoruz.Hamurları 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru merdaneyle uzunlamasına açıp yağlıyoruz.Kenarlarından başlayıp sıkıca sararak rulo yapıyoruz.
 
Hamurumuzu 3 parmak kalınlığın da kesiyoruz.Kesilen hamurları elimizle açıp içerisine iç harcından koyuyoruz.Patetesler dışarıdan görünecek şekilde hamuru kapatıyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1