Mısır Gevrekli Kurabiye |
Hamuru İçin
- 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım kilo mısır nişastası
Çikolatalı Sos İçin
- 250 gr. kakaolu fındık kreması
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
- Hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğiniz gibi şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 180 dereceye ısıtılmış sıcak fırında üzeri hafif çatlayana kadar pişirin. (Kurabiyelerin üzerleri kızarmamalı, beyaz olmalı.)
- Pişen kurabiyeleri fırından alarak soğumaya bırakın.
- Fındık kreması ile sıvıyağı benmari usulü eritin. Mısır gevreğini robotta çekin. Soğuyan kurabiyeleri önce çikolatalı sosa batırın daha sonra mısır gevreğine bulayarak soğumaya bırakın.