Ana içeriğe atla

Köbete

Köbete
Malzemeler:
  • hamuru ıcın tuz su ve un ancak yapacagımız tepsı buyuklugune gore mıktarı degısır ben goz kararı yapıyorum.
  • iç harcı ıcın butun kucuk tavuk 
  • 4,5 buyuk sogan 
  • salca 
  • tuz 
  • karabıber 
  • kımyon
  • uzerıne yaglı yogurt

Hazırlanışı


  • Soganları ve parcaladıgımız tavugu sırasıyla tencereye koydugumuz yagda bır sure renklerı degısene kadar pısırıyoruz 
  • sonra bır yemek kasıgı salca ılave edıyoruz bıraz daha karıstırıp 2,3su bardagı su ılave edıp pısırıyoruz.
  • yemegımız pısınce kevgır yardımıyla yemegın suyunu ayırıp sogumaya bırakıyorz.bu arada hamurumuza baslıyoruz.
  • hazırladıgımız hamuru ıkıye boluyoruz.ıkıye boldugumuz hamuru 8er bezelere ayırıyoruz ( hamur goz kararı oldugu ıcın tepsı buyuklugune gore beze sayısına karar verıcez)
  • sızın kullandıgınız beyaz fırının tepsısı ıcın 8adet bezeye ayırmanız lazım toplam 16 beze olucak.
  • sonra bezelerı tabak buyuklugunde acıp aralarına yag surup bekletıyoruz.hamurlar kendını bırakıp merdane ıle acma kıvamına gelınce ust uste koydugumuz 8hamuru merdene ıle acıp yagladıgımız tepsıye yerlestırıyoruz .
  • tepsıye koydugumuz hamurun ustune once soganları sonra tavuk parcalarını koyup baharatları ılave edıyoruz ve aynı sekılde ust uste koydugumuz dıger sekız hamuru da merdeneyle acıp tepsıye koyup etlerı ortuyoruz.
  • uzerını ıkı yemek kasıgı yogurt ıkı y.kasıgı yag ılı karıstırıp suruyoruz.borek piştıkten sonra ayırdıgımız yemegın suyunu uzerıne dokup daha buyuk bır tepsı ıle kapatıp suyu cekmesını beklıyoruz.
  • ıstersenız suyu ılave etmeden de yenılebılır.bıraz karısık anlatmıs olabılırım ama bugun yaptıgınız kavurmalı kabarık boregın yontemıne yakın bır yapılısı var.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a