Köbete |
- hamuru ıcın tuz su ve un ancak yapacagımız tepsı buyuklugune gore mıktarı degısır ben goz kararı yapıyorum.
- iç harcı ıcın butun kucuk tavuk
- 4,5 buyuk sogan
- salca
- tuz
- karabıber
- kımyon
- uzerıne yaglı yogurt
Hazırlanışı
- Soganları ve parcaladıgımız tavugu sırasıyla tencereye koydugumuz yagda bır sure renklerı degısene kadar pısırıyoruz
- sonra bır yemek kasıgı salca ılave edıyoruz bıraz daha karıstırıp 2,3su bardagı su ılave edıp pısırıyoruz.
- yemegımız pısınce kevgır yardımıyla yemegın suyunu ayırıp sogumaya bırakıyorz.bu arada hamurumuza baslıyoruz.
- hazırladıgımız hamuru ıkıye boluyoruz.ıkıye boldugumuz hamuru 8er bezelere ayırıyoruz ( hamur goz kararı oldugu ıcın tepsı buyuklugune gore beze sayısına karar verıcez)
- sızın kullandıgınız beyaz fırının tepsısı ıcın 8adet bezeye ayırmanız lazım toplam 16 beze olucak.
- sonra bezelerı tabak buyuklugunde acıp aralarına yag surup bekletıyoruz.hamurlar kendını bırakıp merdane ıle acma kıvamına gelınce ust uste koydugumuz 8hamuru merdene ıle acıp yagladıgımız tepsıye yerlestırıyoruz .
- tepsıye koydugumuz hamurun ustune once soganları sonra tavuk parcalarını koyup baharatları ılave edıyoruz ve aynı sekılde ust uste koydugumuz dıger sekız hamuru da merdeneyle acıp tepsıye koyup etlerı ortuyoruz.
- uzerını ıkı yemek kasıgı yogurt ıkı y.kasıgı yag ılı karıstırıp suruyoruz.borek piştıkten sonra ayırdıgımız yemegın suyunu uzerıne dokup daha buyuk bır tepsı ıle kapatıp suyu cekmesını beklıyoruz.
- ıstersenız suyu ılave etmeden de yenılebılır.bıraz karısık anlatmıs olabılırım ama bugun yaptıgınız kavurmalı kabarık boregın yontemıne yakın bır yapılısı var.