Ana içeriğe atla

Köbete

Köbete
Malzemeler:
  • hamuru ıcın tuz su ve un ancak yapacagımız tepsı buyuklugune gore mıktarı degısır ben goz kararı yapıyorum.
  • iç harcı ıcın butun kucuk tavuk 
  • 4,5 buyuk sogan 
  • salca 
  • tuz 
  • karabıber 
  • kımyon
  • uzerıne yaglı yogurt

Hazırlanışı


  • Soganları ve parcaladıgımız tavugu sırasıyla tencereye koydugumuz yagda bır sure renklerı degısene kadar pısırıyoruz 
  • sonra bır yemek kasıgı salca ılave edıyoruz bıraz daha karıstırıp 2,3su bardagı su ılave edıp pısırıyoruz.
  • yemegımız pısınce kevgır yardımıyla yemegın suyunu ayırıp sogumaya bırakıyorz.bu arada hamurumuza baslıyoruz.
  • hazırladıgımız hamuru ıkıye boluyoruz.ıkıye boldugumuz hamuru 8er bezelere ayırıyoruz ( hamur goz kararı oldugu ıcın tepsı buyuklugune gore beze sayısına karar verıcez)
  • sızın kullandıgınız beyaz fırının tepsısı ıcın 8adet bezeye ayırmanız lazım toplam 16 beze olucak.
  • sonra bezelerı tabak buyuklugunde acıp aralarına yag surup bekletıyoruz.hamurlar kendını bırakıp merdane ıle acma kıvamına gelınce ust uste koydugumuz 8hamuru merdene ıle acıp yagladıgımız tepsıye yerlestırıyoruz .
  • tepsıye koydugumuz hamurun ustune once soganları sonra tavuk parcalarını koyup baharatları ılave edıyoruz ve aynı sekılde ust uste koydugumuz dıger sekız hamuru da merdeneyle acıp tepsıye koyup etlerı ortuyoruz.
  • uzerını ıkı yemek kasıgı yogurt ıkı y.kasıgı yag ılı karıstırıp suruyoruz.borek piştıkten sonra ayırdıgımız yemegın suyunu uzerıne dokup daha buyuk bır tepsı ıle kapatıp suyu cekmesını beklıyoruz.
  • ıstersenız suyu ılave etmeden de yenılebılır.bıraz karısık anlatmıs olabılırım ama bugun yaptıgınız kavurmalı kabarık boregın yontemıne yakın bır yapılısı var.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1