Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Yedi baharlı köfte tarifi

Yedi baharlı köfte tarifi... Malzemeler 500 gram kıyma 1 adet soğan 2 dilim bayat ekmek içi 5-6 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası 2 çorba kaşığı su Birer tutam karabiber pulbiber kekik kimyon kişniş yenibahar tarçın Tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Servis için: 4 adet kırmızı soğan 6 dal maydanoz 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı sumak Tuz karabiber Yedi Baharlı Köfte Yapılışı Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, biber salçası, su, tuz ve tüm baharatları ekleyip iyice yoğurun. Harçtan mandalinadan biraz daha küçük parçalar koparın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 5 dakika bekletip servis tabağına alın.Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Üzerine zeytinyağı, sumak, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Köfteyle birlikte servis yapın. . takvim

Rokoko tarifi

Rokoko tarifi.... Malzemeler 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti Yarım su bardağı tozşeker 5 adet yumurta Yarım su bardağı kakao 1 paket beze 1 su bardağı krokan Süslemek için: 3 çorba kaşığı çikolata sos Rokoko Yapılışı Derin bir kap içinde soğuk süt ile krem şantiyi mikserle çırpın. Tozşekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplarda mikserleyin. Önce yumurta sarılarını krem şantili karışıma ilave edip karıştırın. Daha sonra yumurtaların aklarını ilave edip, mikserlemeye devam edin. Bu karışımı ikiye ayırın. Yarısına bir paket kakaoyu katın ve karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün. Diğer tarafta beze ve krokanları buzdolabı poşetlerine koyup ufalayın. Ufalanmış beze ve krokanları kek kalıbındaki kakaolu karışımın üzerine yayın. Kalan karışımı krokanların üzerine dökerek buzlukta 1 gece boyunca bekletin. Kalıbı buzluktan alıp büyük bir servis tabağına ters çevirin.  Rokoko nun üzerini çikolata sosu ile süsleyerek servis

Çocuklarınızın Sağlıklı Gelişimine Tam Destek Çocuk Devam Sütü’nde!

Neden Çocuk Devam Sütü? Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü 1-4 yaşları arasında tamamlarlar. Yiyeceği yemekler konusunda çok seçici olabileceği bu yaşlarda çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için zengin ve doğal içerikli gıdalarla beslenmesi gerekir. Güçlü bir bağışıklık sistemi de bu fiziksel ve zihinsel gelişimi taşıyan vücudu mikroplara karşı koruyarak, büyümede çok önemli bir görev üstlenmektedir. Neden Pınar Çocuk Devam Sütü? Çocuklar, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besin ihtiyaçlarının önemli bir kısmını sütten alabilir. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişiminin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ona süt içirebilirsiniz. 1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, saf süte prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütü ’ nü güvenle içirebilirsiniz. Pınar Çocuk

İnatçı yemek kalıntıları nasıl temizlenir?

Evinize akşam misafir geldiyse ve bulaşıkları yıkamaya üşendiyseniz ertesi gün kirli tencere ve tepsilerinizin üzerindeki yemek kalıntıları kuruyup sertleşir.  Bu durumun sonucunda bulaşıkları makinede bile yıkayacak olsanız yemek kalıntılarını çıkarmak kâbusa dönüşebilir. Ancak size vereceğimiz basit bir tarifle yemek kalıntılarından kısa sürede kurtulabileceksiniz. İşte yemek kalıntılarından kolayca kurtulabilmenizi sağlayacak yöntem… htiyacınız olacak malzemeler: Yarım su bardağı karbonat ½ su bardağı tuz  ½ fincan sitrik asit Ufak bir karıştırma kabı 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı Bir adet sprey şişesi Yeterli miktarda su Yapılışı: Karbonatlı suyu tuzu ve strik asidi verdiğimiz ölçülere göre bir kabın içerisine ekleyin.  Karbonatlı su yemek kalıntılarını parçalarken strik asit köpük oluşturacaktır.  Tuz ise kalıntıları iyice yumuşatarak tepsi ve tencerenizde oluşan kirleri kolay bir şekilde temizlemenize yardımcı olacaktır. Daha sonra kabın içerisine bulaşık deterjanını ilave edi

Kahvenin acılığı nasıl giderilir?

Kahvenin acı tadından hoşlanmayanlar genellikle şeker veya süt ekleyerek içerler. Ancak kahvenin acı tadını kırmak için çok ilginç bir yöntem ortaya atıldı. 2 saniyede uygulayabileceğiniz bu yöntem kahvenin içine yumurta sarısı eklemeyi içeriyor. Yumurtalı kahve Greatist.com'da yayınlandıktan sonra internette yayılmaya başladı. Yumurtanın kahveye karıştırıldığı video, 73 binden fazla Facebook kullanıcısı tarafından izlendi. Yapılan yorumlara bakılınca bu yöntem pek de popüler olmayacak gibi görünüyor. Zira yorum yapanların çoğu "iğrenç" ve "gereksiz" olduğunu düşünüyor . Denemek ister misiniz?   1. Bir yumurta sarısını granül kahveyle karıştırdıktan sonra üzerine bir miktar soğuk su ekleyin.2. Bu karışıma kaynar su ilave edin.3. Yumurta sıcak suyla pişeceği için üzerinde topaklar oluşacaktır. Bu yüzden kahveyi süzmeniz gerekebilir.   Hala denemek istediğinizi düşünüyor musunuz?     Duygu Bay / PembeNar 

Bardak Böreği Tarifi.

Bardak böreği tarifi... Malzemeler Hamur için:  1 su bardağı eritilmiş margarin  1 adet yumurta  2 çay bardağı süt  1 çay kaşığı karbonat  1 çay kaşığı tuz  Aldığı kadar un  İçi için:  4 adet haşlanmış  patates   3 dal taze  soğan   1 çay bardağı rendelenmiş beyaz  peynir   8-10 dal ince kıyılmış maydanoz  1 çay kaşığı   fesleğen   Toz kırmızıbiber, tuz  Üzerine:  1 adet yumurtanın sarısı  1 tatlı kaşığı sıvıyağ  Haşhaş tohumu  . Yapılışı DERİN bir kaseye eritilmiş ve ılınmış margarini alın. İçine yumurta, süt, karbonat, tuz ve unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. İçi için, patatesi rendeleyin. İnce kıyılmış taze   soğan , beyaz  peynir , maydanoz,  fesleğen , toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Dinlenmiş hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bir adet bezeyi tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın. Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer bezeyi de açıp harcın üzerine yayın. Geniş

Keşli Açma Börek Tarifi.

Hamuru için: Yarım kg un  1 çay kaşığı tuz  Yeteri kadar su  Yufkaları ıslatmak için:  Yeteri kadar su  Aralarına:  1 su bardağı rendelenmiş keş  3-4 dilim bayat ekmek içi  1 adet yufka (börek için hazırladığınız yufkadan)  3 çorba kaşığı tereyağı  1 su bardağı dövülmüş  ceviz   Üzerine: 1 su bardağı yoğurt  1 adet yumurta  1 çorba kaşığı tereyağı, pulbiber . yapılışı HAMUR için derin bir kaba un ve tuzu alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Hamurdan  mandalina  büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Yufkaları sac üzerinde veya yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Kuruması için üst üste gelmeyecek şekilde temiz bir bez üzerine serip, üzeri açık olarak bir gün bekletin. Diğer taraftan yufkaların arasına sermek için ufaladığınız ekmek içi ve yufkayı, tereyağında kavurun. İçine keş ve cevizi koyup, karıştırın. Kuruyan hamurların üzerini suyla hafifçe ıslatın. Bir adet yufkayı, yufka ile aynı b