Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Tavuk çullama tarifi (videolu anlatım)

Tavuk çullama tarifi tavuk olsunda nasıl olursa olsun diyorsanız işte sizlere tavuk çullama tarifi. Tavuk çullama en güzel ve lezzetli nasıl yapılır? işte size tavuk çullama tarifi... Kaynak:izlesene.com

Abdigör köfte tarifi

Abdigor Köftesi Doğubeyazıt bölgesine ait yöresel ve lezzetli bir yemektir. Köfte çeşitlerinden ve yöresel bir lezzet doğubeyazıt'ın lezzetli köftesi abdigör köftesi tarifi... Malzemeler: 1 kg dana bonfile  2 adet yumurta  1 adet soğan  2 çorba kaşığı karabiber  2 çay kaşığı kırmızı tozbiber  2 paket toz bulyon  500 gram tereyağı  1 kg baldo pirinç, tuz  Garnitür için:  2 adet patlıcan  250 gram sivri biber  1 bağ maydanoz, 1 kg domates  Yapılışı: Bonfileleri, yöreye ait taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün. Ete 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 25 dakika daha dövün. Dövme işlemi bittikten sonra, macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, tozbiber, yumurta ve un ekleyip yoğurun. Diğer tarafta, geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun. 2 tatlı taşığı tuz ekleyin. Kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon atın. Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ıslak avucunuzla şekil verin ve suya atın. Tencerenin kap

Krema Dolgulu Kek

 Krema dolgulu kek yine kursta yaptığımız tariflerden. Bu kek yıllardır yapılıyordu ben hep erteliyordum yapmayı bir türlü yapmıyordum niyeyse. Neyse bir kursta iki kez de evde yaptım. Her seferinde farklı bir görünüm elde ettim. Mesela burdakinde kekim fazla kabardığı için arasındaki krema dolgusu ve kek bölümleri sanki farklı bir kekmiş gibi görünmesine yol açtı.  Bu kekte mantık şu, bir kakaolu kek yapacaksın bu kekin kalınlığı ne çok kalın nede çok ince olacak. Üzerine beyaz muhallebi tarzında krema yapacaksın. Kakaolu keki pişirdikten sonra çeşitli aparat yada hiç birşey bulamıyorsan kola kapağı ile delip bu deldiğin yere hazırladığın kremayı dolduracaksın. Onun üzerine ise kremşanti ve çikolatalı sos hazırlayıp dökeceksin. Sonra da afiyetle yiyeceksin bu güzelliği. Zaten tarifi vermiş kadar oldum. Ama yine de tam ölçü isteyenleriniz olacaktır biliyorum. O zaman gelsin tarifimiz... Malzemeler; Keki için; 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 çay

Ömürden bir yaş daha eksildi

 Bir yaş daha büyüdüm. 37 oldum. Bu kez her zamankinden farklı olarak kendi pastamı kendim yapmak istedim. Bundan sonra da gelenekselleştireceğime inandığım bu uygulamayı devam ettireceğim inşallah.  İlk kez şeker hamurlu pasta yaptım. Daha önce kendi şeker hamurumu yaparak Bengi'nin doğum günü için (sanırım 3 yaşında falandı) yapmıştım. Fakat gerçek anlamda yaptığım ilk şeker hamurlu pastam bu diyebilirim.  Eksiklerim var fakat bolca da tecrübelerim oldu bu pastayı yaparken. Sonuçta memnun oldum.  Hep başkaları için mi yapacağım pastalarımı. Bu kez de kendim için yaptım.  Neyse İyiki Doğdum...

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

İzmir lokması tarifi

Çıtır çıtır bir lezzet ve özel günlerinizde dahi ikram edebileceğiniz harika bir tarif. Öyle ki hamuru şerbete koymadan bile yenebiliyor! Malzemeler 1 tatlı kaşığı toz maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 su bardağı ılık su 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 su bardağı su 2 su bardağı ayçiçeği yağı (kızartmak için) 2 su bardağı su (şurup için) 2,5 su bardağı toz şeker (şurup için) 1 tatlı kaşığı limon suyu (şurup için) göz kararı tarçın Yapılışı Öncelikle 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık suyu karıştırarak toz mayayı içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim.Bu arada hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üzerine tuz ekleyelim. Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çırpalım.Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir. Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım.Bu arada su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup

Sütlaç

  Eminim hepinizin bildiği bir şeydir sütlaç. Size sütlacı öğretmek haddim değil, zaten amacım da bu değil. Bu bloğu açtığım ilk zamanlardan beri düşündüğüm şey, kızlarıma resimli görsellerle, ayrıntılı bilgilerle tarif defteri oluşturmaktı. Tabii blok açmamdaki tek sebep bu değildi ama bu en güzel sonucu olacak inşallah. İşte bu yüzden kızlarıma tarif olsun, arşivimde yer alsın, arama motorlarında yer alsın, hatta sütlü tatlılar ve geleneksel lezzetler konusunda eksiklik tamamlansın diye yazıldı sütlüç tarifi, yani sizin de gördüğünüz gibi birden çok sebebi var :)    Bizim evde sütlaç hazır sütten yapılır. Zaten sütçüden aldığım sütten yaptığım zaman ev ahalisi beğenip yemez (burada ev ahalisi çocuklar oluyor). Ben de bu yüzden hazır sütten yaparım.   Bu ölçü benim 1 kg lık süte eklediğim pirinç ve nişasta miktarıdır. Bazıları nişasta, pirinç unu vs kullanmayıp sadece pirincin kendisi ile yaparlar. Fakat ne yalan söyliyeyim ben de öylesini sevmiyorum. Pirinçler az oldukça benim daha d