Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Canım Türkiyem

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Söylenecek çok şey olsa da hepsi boş... Milletçe çok üzgünüz, hala nasıl olduğunu neyi atlattığımızı idrakta güçlük çekiyorum. Rabbim bir daha vatanımıza bu yaşananları yaşatmasın inşallah. Ülkemi, vatanımı, bayrağımı, dinimi, dilimi, askerimi, sivilimi, hangi ırktan olursa olsun gönlü temiz, vatansever ve iyi insanımızı seviyorum. Hep birlikte daha aydınlık Türkiye 'de yaşamak dileğiyle... Şehitlerimizi makamına kabul et Allah'ım, yaralananlarımıza da şifalar ver, bu son olsun bu son...

Katmer Babukko tarifi (Şanlıurfa)

Katmer Babukko, Urfa'nın yöresel lezzetlerinden biri Malzemeler: 500 gram un 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Paket margarin veya(tereyağı) 500 gram yoğurt 5,6 Diş sarmısak Su Yapılışı: Un, tuz ve su ile yumuşak ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın. Mandalina büyüklügünde bezelere ayırın. Bezeleri oklavayla çok ince olmayan yufkalar şeklinde açın. Bir tavada yağı eritin, erimiş yağdan kaşıkla alıp yufkanın üzerine serpin yağı yufkanın her yanına yayın. Yufkayı rulo şeklinde katlayıp yuvarlayın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişen katmerleri parçalara ayırın. Üzerine kızgın yağı, sarmısaklı yoğurdu dökün. Katmerleri sade olarak çaylada yiyebilirsiniz. haber7

Kılorik Tarifi (Muş)

'Kılorik' Muş yöresine ait geleneksel bir yemektir Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek  1 su bardağı nohut  2 adet kuru soğan  1 dolu çorba kaşığı salça  1,5 çay bardağı sıvıyağ  3 su bardağı su  1 çay kaşığı tuz  Köfte için:  300 gr orta yağlı kıyma  1,5 çay bardağı köftelik bulgur  1 avuç kuru reyhan  1 çay kaşığı karabiber  1 çay kaşığı kimyon  1 çay kaşığı tuz  Yapılışı: Nohut ve yeşil mercimek ayrı ayrı haşlanır. yoğurma kabına bulgur konur. Üzerine 1 çay bardağı ılık su eklenir, 5 dakika bekletilir. Sonra diğer köfte malzemeleri katılır ve bütünleşene kadar yoğrulur. Misketten biraz ufak köfteler yuvarlanır. Diğer tencerede yarım daire şeklinde doğranmış soğan yağda pembeleştirilir.  Üzerine salça, tuz eklenir.  Birkaç kez çevirdikten sonra sıcak su, haşlanmış mercimek ve nohut ilave edilir. Karışım tamamen kaynama noktasına gelince köfteler atılır. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Arzuya göre kilorike limon da eklenebilir. haber7

Tükürük köftesi tarifi

Tükürük köftesi ismi ilginç olan yemek tariflerimizden biri en çok da maç sırasında sdatlarda satılan bir köfte türü işte size tükürük köftesi tarifi... Malzemeler: 600 gram kıyma (dana döş ve kuzu eti karışık) 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 6 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış) 1 adet küçük boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon Püf Noktası Köfte harcında kullanacağınız bayat ekmek içini, kabuklarını ayıkladıktan sonra yumuşaması için suda bekletin. Suyunu sıkıp, küçük parçalara ayırdığınız ekmek içini harca katın.Küçük parçalar halinde kestiğiniz kuru soğanı, ayçiçek yağında kavurup, soğuttuktan sonra da köfte harcına ekleyebilirsiniz. Pişirme Önerisi Arzuya göre köfte harcına 1 adet yumurta ya da ince kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz. Yapılışı: Kabuk kısımlarını aldığınız bayat ekmek için suyla ıslattıktan sonra yumuşaması için bir kenarda bekletin. Kuru soğanı çok küçük parçalar halinde kesin. Dana ve kuzu eti karışık orta yağlı kıymayı der

Kekli Fındıklı Kup

Bu çok bilindik ve çok basit bir tatlı. Eminim çoğunuzda evinizde yapıyorsunuzdur. Süslemeleri açısından ilgi gördüğü ve arşivimde yer alsın istediğim için buraya da ekliyorum. Yapması zor değil yemesi keyifli. Hazır pudinglerle de kendiniz muhallebisini hazırlamadan yapabilirsiniz. Fındık yerine başka malzemeler de kullanabilirsiniz, artan kekleriniz varsa buzlukta deneyin pişman olmazsınız... Malzemeler; 4 su bardağı süt 3/4 su bardağı şeker (şeker oranını azaltabilirsiniz size bırakıyorum) 2 yemek kaşığı mısır nişastası (dolu dolu) 2 yemek kaşığı un (dolu dolu) bir limonun kabuğu (rendeleyin) isteğe göre vanilin 1 su bardağı soğuk süt 1 paket sade yada meyveli kremşanti 6/7 dilim kakaolu kek fındık, fıstık, hazır çikolata sosu ve diğer çeşitli süsler Yapılışı; Sütü tencereye alıp, içine şeker, nişasta, un katıp iyice karıştırıyoruz. Ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Yeterince koyulaşınca, içine limon kabuğu ekliyoruz. Ocaktan indirip ilk sıcaklığı çıkınca içine vanilin ka

Tereyağlı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

  Bu ramazan içimiz buruk yine, yurdumun farklı köşelerinde yine şehit veriyoruz sürekli. Böyle durumlarda sağlam durmaya, güçlü olmaya çalışsam da bir taraflarımız hep eksik hep mutsuz kalıyor. Rabbim onları cennetin güzel makamlarına kabul etsin inşallah. Bulgur pilavının domateslisini çok severim hele de böyle mevsimindeyken. Bu kez Ayşe ablada yediğim şekliyle tereyağlı olananını yapmayı tercih ettim. Kavrulmuş erişte yada şehriye pilavı vardır ya onun gibi diyebilirim. Tane tane olması açısından denemeye değer bence. Deneyeceklere naçizane son bir önerim ise tereyağ ve sıvıyağ oranını kendi damak tadınız yada terayağınızın özelliğine göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. İsterseniz hiç sıvıyağ koymadan yapabileceğiniz gibi( bence biraz olsun koymalısınız) isterseniz hiç tereyağ koymadan da yapabilirsiniz elbette.. Malzemeler; 2 su bardağı bulgur 1 su bardağı tel şehriye 100 gram kadar tereyağ 2-3 kaşık sıvıyağ( kavururken az gelirse gerekirse ekleyiniz) 1 subardağı tavuk yada etsuyu sıc

Papaz kavurma tarifi

Papaz kavurma tarifi ramazanda iftarda yapabileceğiniz nefis et papaz kavurma tarifi... Malzemeler:   ½ soğan  1 adet kırmızı çarliston biber  1 adet yeşil çarliston biber  1 çay bardağı sıvı yağ  200 gr. Kuzu kuşbaşı  1 tutam karabiber  1 tutam tuz  1 tutam kekik  1 tutam sebzeli çeşni  5 – 6 adet çeri domates  ½ çay bardağı su  Hazırlanışı:  Soğanı, çarliston biberleri doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyun kızması bekleyin. Yağ kızdıktan sonra kuşbaşı etleri tavaya atarak karıştırın. Etin üzerine soğanları ilave ederek kavurun. Biberleri de ekleyin ve iyice karıştırın. Bir tutam karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Çeri domatesleri ekleyin. 1 tutam tuz, kekik, sebzeli çeşni ve suyu ekleyerek iyice karıştırın. Kıvama geldiğinde servis edebilirsiniz.  Afiyet Olsun.  ozelyemekler