Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Kıyma Yemeği

Kıyma Yemeği Malzemeler; 250 gr orta yağlı kıyma 1 adet soğan 1 rendelenmiş domates veya kışlık menemen (isteğe bağlı) 5 -6 dal maydanoz 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı karışık domates-biber salçası Tuz, karabiber, pul biber 3/4 su bardağı su çay bardağı su 3 adet yumurta Yapılışı; Soğanı yağda soteleyin, kıymayı ekleyerek iyice kavurun. Salça, domates

Kuru Üzümlü Nefis Kurabiye

  Yeni eğitim ve öğretim yılı bütün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize hayırlı olsun.  Okulun ilk günü telaşını atlattık çok şükür.   Bizim evde çok sevildi bu kurabiyeler. Eminim sizler de çok beğeneceksiniz. Hem gevrek hem de lezzetliler. Öyle ki minik oğluşum bile gelip gidip yedi. Ben de bir mutlu oldum, bir mutlu oldum ki sormayın :) Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin 1 büyük çay bardağı pudra şekeri 2 dolu yemek kaşığı fındık ezmesi 1 yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 6 su bardağı un 1 türk kahve fincanı kadar kuru üzüm Yapılışı; Tereyağ bir kaseye alınıp, üzerine yumurta, pudra şekeri, fındık ezmesi koyulup karıştırılır. Nişasta, vanilin, kabartma tozu ve un eklenip (un ilavesini her zaman için kontrollü koyun son ölçülerde yoğurdukça ekleyin) kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. En son kuru üzümler eklenip şöyle bir yoğurulduktan sonra üzeri streçlenip dolaba kaldırılır. Dolapta 40 dakika kadar bekleyen h

Mantar Dolması

Mantar Dolmasını et,tavuk ve balık yemeklerinin yanına garnitür olarak fazla yakıştırırım. Ya da et, tavuk ve balık yemekleri mantar dolmasının yanına çok yakışır da diyebiliriz.  Mantıken aynı, içiyle oynayarak istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Son favorim domates soslu olanı..  Sade Mantar Dolması için; Yarım kg. iri mantar 100 gr rendelenmiş kaşar Tuz, karabiber İyice yıkanıp

Pepeçura

Pepeçura Malzemeler; 1 kg. siyah üzüm 1 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı mısır unu Yapılışı; Üzüm, su ve şekeri üzümler çatlayana kadar pişirin. Önce blendırdan geçirin sonra süzgeçle süzün. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açın. Tencereye alıp mısır ununu ekleyin, karışımdan bir kaç kaşık alıp nişastalı karışımı ılıştırın. Yavaşça

Çıtır Patates Köftesi

Çıtır Patates Köftesi Malzemeler; 5 adet patates 2 adet yumurta 1 çay bardağı un 2 yemek kaşığı mısır unu Yarım paket kabartma tozu Karabiber, tuz Yapılışı; Patatesleri rendeleyerek diğer malzemelerle karıştırın. Eğer  kıvamı suluysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. İster elinizde köfte formu verin, ister yemek kaşığıyla çevirerek şekillendirin. Kızgın yağda kızartarak kağıt

Kajunlu Bamya Kızartması

Kajunlu Bamya Kızartması Malzemeler; Yarım kg. büyük bamya 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 3/4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kajun baharatı Tuz ve karabiber Yapılışı; Yumurta, süt, un ve baharatları çırparak pürüzsüz krep hamuru gibi bir hamur hazırlayın.  Yıkanmış bamyaların tepelerinden çok az kesin ve sularının gitmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. Harca bulayarak kızgın

Lohusa Şerbeti

Benim bu hatunsal işlere mecburen girişimin çoğu 2. kızdan sonra.. Şöyle ki ilk kızımda aman şerbete ne gerek var, aman diş buğdayına ne gerek var derken, diye diye.. Halk bunu istiyor gibilerinden bir arkadaş - çevre baskısıyla hepsini fazla fazla, çeşit çeşit yaptım.  Lohusa Şerbeti de bunlardan hakkını fazlasıyla alanlardan.. Adetlere geleneklere girmiyorum çünkü ben tamamen doğal ve