Ana içeriğe atla

Kayıtlar

İftar Sofrası Ramazan Özel 24. Gün

Küçük canavarımdan kaçarak çekebildiğim bir iftar sofrasının fotoğrafları.. Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası Kıtır Ekmekleri naneli eritilmiş tereyağında çevirerek servis yaptım.. Fırında Köfteli Bezelye ordan burdan hayattan'dan denedim ve beğendim, teknik nedenlerden ötürü kendisine yorum yazamadığım için buradan teşekkürü bir borç bilirim. Acılı - Ekşili Tatlı Tavuk Şef Serkan Bozkurt'u

Kolay Çiğ Köfte Ramazan Özel 23. Gün

Kolay Çiğ Köfte Malzemeler; 2 adet patates 1 adet kuru soğan 2 su bardağı ince köftelik bulgur Bir kaç diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1/2 çay bardağı sıvı yağ 2 yamek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı isot  1 silme yemek kaşığı kimyon Tuz Servis için  Limon ve kıvırcık  Yapılışı; Patatesin kabuklarını soyup

İncirli Tatlı Ramazan Özel 22. Gün

İncirli Tatlı Malzemeler; 3 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 10 adet incir 1 çay bardağı ceviz içi 4 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı nescafe 2 yemek kaşığı toz şeker 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı buğday nişastası 3/4 su bardağı toz şeker 1 paket krem şanti Yapılışı; İncirleri 15 dk.

Ekşili Köfte Ramazan Özel 21. Gün

Ekşili Köfte Malzemeler; 250 gr kıyma 1 adet soğan 2 yemek kaşığı kırık pirinç 5 - 6 dal maydanoz Tuz, karabiber 2 adet patates 1 adet havuç 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 adet limon 1 çay bardağı un 50 gr tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Kuru nane, pul biber, tuz Yapılışı; Geniş bir tencereye 5 bardak kadar su alın, doğranmış patates ve havuçları bu suda kaynamaya bırakın.

Kuru Kayısı Kompostosu Ramazan Özel 20. Gün

Kuru Kayısı Kompostosu Malzemeler; 1 su bardağı kuru kayısı 1 çubuk tarçın 5 - 10 adet tane karanfil 1 su bardağı toz şeker 2 - 2.5 lt. su Yapılışı; Kuru kayısıları yıkayın. Şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın, kaynayınca altını kısın. Kayısılar şişmeye başlayınca toz şekerini ekleyip birkaç dk. daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuk servis yapın.  Kışın nasıl çay - kahve

Muska Börek Ramazan Özel 19. Gün

Muska Börek Malzemeler; 3 adet yufka 250 gr kıyma 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz,, kara biber, kuru nane Kıyılmış maydanoz Yapılışı; Yemeklik doğranmış soğanları ve küp doğranmış kırmızı biberleri sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave ederek kavurun, en son baharat ve maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın.  Yufkayı tezgaha serin ve enlemesine 4

Patates Çorbası Ramazan Özel 18. Gün

Patates Çorbası Malzemeler; 3 adet patates 2 adet soğan 1 adet havuç 1 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gr tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Kuru nane, pul biber, toz kırmızı biber Tuz Yapılışı; Sebzelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda bir tencerede sebzelerin kenarları renk değiştirene kadar kavurun. Kavrulan sebzelere üzerini 2 parmak geçecek kadar su