Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Krem Sünger Tatlısı

Krem Sünger Tatlısı Malzemeler; 4 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı galeta unu 3/4 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 1 su bardağı toz şeker 1.5 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu Muhallebisi için; 1 çay bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2.5 su bardağı süt

Perde Pilavı

Perde Pilavı Malzemeler; 1.5 su bardağı pirinç 1 adet tavuk göğsü haşlanıp didiklenmiş 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kara biber 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Hamuru için; 1 yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un Kabuklu

Havuçlu İrmik Helvası

Havuçlu İrmik Helvası Malzemeler; 1 çay bardağı sıvı yağ 50 gr tereyağı 2 su bardağı irmik 2 su bardağı toz şeker 2.5 su bardağı süt 1 adet havuç Üzeri için vanilyalı dondurma Yapılışı; Havucu rendeleyin. İrmikleri yağlarla birlikte kavurun, rengi dönmeye başladığında havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin, şekeri ekleyip biraz daha kavurun ve sütünü ekleyin. Sütünü çekip koyulaştıktan

Patatesli Unlu Kıyır Börek

Patatesli Kıyır Börek Malzemeler; 6 adet yufka 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 4 yemek kaşığı un 5 adet patates 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Yapılışı; Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı robottan geçirin. Bir tencerede sıvı yağla birlikte tüm iç malzemeyi kavurun. Börek harcını topaklanmaması için tel çırpıcıyla

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart Malzemeler; 1.5 paket yulaflı bisküvi 100gr eritilmiş tereyağı 1 paket krema 160 gr çikolata Yapılışı; Bisküvileri robotta toz haline getirip tereyağıyla karıştırın. Küçük bir kalıbın tabanına düzgünce bastırıp sıkıştırarak yayın. Derin dondururucuda bekletin. Kremadan yarım çay bardağı kadar ayırın. Kalan kremayı kaynatmadan bir tencerede ısıtın ve çikolataları

Yoğurt Üstü Patlıcanlı Salata

Yoğurt Üstü Patlıcanlı Salata Malzemeler; 2 adet büyük boy patlıcan 1 adet kırmızı biber Tuz, karabiber, kekik 1/2 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı yoğurt Birkaç dal dereotu Birkaç diş sarımsak  Yapılışı; Patlıcanları alacalı soyduktan sonra kırmızı biberlerle birlikte küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ekleyip önce kırmızı biberleri biraz kavurun, rengi

Sucuk Köfte

Sucuk Köfte Malzemeler; 1 ölçü sucuk 3 ölçü kıyma Maydanoz Karbonat Tuz Yapılışı; Sucuğu büyük veya keskin bir bıçakla kıyma haline gelene dek doğrayın. Sucuğun 3 katı oranında kıyma ekleyin. İkisini birlikte birbirine iyice yedirerek yoğurun. İnce doğranmış maydanozu,karbonat ve tuzu ekleyerek köfte şekli vererek az yağda teflon tavada pişirin. Bu köfteyi avuç ölçüsüyle göz kararı